Moški so opisali točen trenutek, v katerem so se njihova čustva do partnerice ohladila

Moški so opisali točen trenutek, v katerem so se njihova čustva do partnerice ohladila (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2023

Kdaj se čustva moških do partnerice ohladijo? Opisali so točne trenutke.

Čustva so nenavadna stvar. Ne moremo načrtovati trenutka, ko se bomo zaljubili, prav tako pa ne moremo vedeti, če/kdaj se bomo 'odljubili'.

Na to, da se čustva nekoga do nas ohladijo, ne moremo vplivati. Velikokrat pa pomaga, če razumemo, zakaj je do tega prišlo.

Portal YourTango je povprašal moške, kdaj so se njihova čustva do nekdanjih partneric ohladila. To so bili njihovi odgovori.

Ko je ona izgubila zanimanje zame

"Pred nekaj leti sem bil zaljubljen v nekoga. Imela sva odlično kemijo in odnos. Umaknila se je, tik preden sva bila prvič intimna, in rekla, da je sploh ne zanimam več. Takrat so vsa moja čustva do nje preprosto izginila.

Leto dni kasneje sva se ponovno pričela pogovarjati in bila sva celo intimna, a preprosto ni bilo prave energije. Kakor, da bi njena nenadna izguba zanimanja 'pojedla' vso strast."

Odgnalo me je njeno žaljivo obnašanje

"Pred nekaj leti sem živel z dekletom. Ona je bila čustveno in verbalno nasilna. Nekoč je celo vrgla mobilni telefon v mojo glavo. Obnašala se je, kakor da je večvredna zaradi tega, ker je bila doktorica znanosti. Preizkusila sva tudi terapijo za pare, ki pa ni pomagala.

Nekega dne sem se preprosto zbudil in do nje nisem čutil ničesar več. Kakor, da bi naenkrat spoznal, da za naju ni upanja. Tistega dne sem prekinil z njo in se teden dni pozneje odselil."

Ljubezen je čez noč izginila

"Spomnim se, da sem se zbudil in ljubezen, ki sem jo imel do svojega dekleta, je nenadoma izginila. Še vedno mi je bila všeč, a samo kot prijateljica. Nobena od lastnosti, v katere sem se zaljubil, nisem več zmogel videti. Še danes ne vem, kaj se je zgodilo."

Prijatelj ji je bil pomembnejši od mene

"Moja punca je preživljala veliko časa s svojim prijateljem, nad čimer nisem bil najbolj navdušen. Ko sem se želel z njo pogovoriti o tem, je jezno branila njun odnos, namesto, da bi skušala razumeti svoja čustva. V tistem trenutku sem spoznal, da je ne ljubim več."

Ugotovil sem, da od mene pričakuje, da zapolnim njeno praznino

"Živel sem z dekletom, ki sem jo imel zelo rad. Po nekaj časa sem dobil občutek, da si ona želi, da bi jaz (oziroma najina zveza) zapolnil njeno praznino. To me je naenkrat začelo bremeniti.

Zaradi tega bremena so se tudi moja čustva ohladila. Čeprav mi še vedno ni bilo vseeno, sem se odločil za razhod."

Spoznal sem, da si ne želim takega razmerja

"Ugotovil sem, da se dekle do mene obnaša nespoštljivo in take osebe ne morem ljubiti. Hitro sem se počutil ujeto v razmerju, ki me ni osrečevalo in imel sem občutek, da me partnerica ovira pri moji rasti."

Pogledal sem jo in nisem čutil ničesar

"Vsakič, ko sem pogledal svoje dekle, sem ob tem nekaj začutil. Nato pa me je nekega dne ljubeče pogledala, jaz pa nisem čutil ničesar. Tisti pogled, ki mi je vedno govoril, da me ima rada, me je vedno spravil v dobro voljo, nato pa kar naenkrat ni imel več nobenega učinka name.

Občutek je bil zelo nenavaden in neprijeten. Še vedno mi je bilo mar zanjo, a preprosto je nisem več ljubil."

Čustva so res nenavadna in včasih jih je težko razumeti. Se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste se naenkrat ohladili do nekoga?