"Mož me je prevaral, vendar sem še vedno z njim" (sedaj je svetovalka za pare, ki so varali)

"Mož me je prevaral, vendar sem še vedno z njim" (sedaj je svetovalka za pare, ki so varali) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2022

Ko je prebrodila svoje težave v razmerju, je začela profesionalno svetovati vsem, ki so doživeli prevaro, a so se odločili ostati s partnerjem. 

Annabelle se je s svetovanjem parom začela ukvarjati, potem ko je njen mož priznal, da je imel afero. To je s seboj prineslo še kopico drugih težav, vendar sta jih uspela razrešiti in ostala skupaj. Ko so se njene rane pričele celiti, se je odločila, da bo pomagala tudi drugim v podobni situaciji. 

Če nekdo želi ostati s partnerjem, potem ko je le-ta varal, Annabelle poskrbi, da gre oseba čez celoten proces in si ustrezno zaceli rane, da lahko nadaljuje z odnosom. To med drugim vključuje odprt pogovor s partnerjem o nezvestobi, razpravljanje o tem, zakaj je to naredl, začasen odmik, če oseba to potrebuje ...

"Ko sem sama izvedela za prevaro, se je moje življenje obrnilo na glavo.

Hotela sem čim več govoriti o tem, kar se mi je zgodilo, in ko sem lahko spregovorila, sem začela pomagati drugim. Najprej sem začela s TikTokom, da bi našla ustrezno bazo ljudi. 

Potem sem hotela ljudem pomagati bolj osebno, zato sem pridobila certifikat in lahko začela nuditi pomoč." 

Annabelle svoje nasvete še vedno deli tudi preko družbenih omrežij. Ko je sama izvedela, da jo je mož prevaral, so se njeni starši borili z rakom. 7 mesecev sta bila z možem v nekakšni krizni fazi, potem pa je umrla njena mati in Annabelle je čutila, da se želi ponovno povezati s partnerjem, ki ji je ves čas stal ob strani. 

Želi spodbuditi tudi ostale, da ravnajo enako, če čutijo, da to želijo. 

Tu je nekaj njenih nasvetov: 

  • Poslušajte svoje telo: kakšne fizične signale vam daje o počutju?
  • Fizično se umaknite od partnerja, če to potrebujete. 
  • Razmišljajte o tem, kaj je najbolje za vas in ne čutite pritiska družbe. 
  • S partnerjem odkrito govorita o prevari. 
  • Postavite svoje meje. 
  • Dajte prostor osebi, ki je varala, da lahko razmisli, zakaj je to počela. 
  • Obiščite terapevta, če to potrebujete.