Na moške, ki doma delajo TO, so ženske čisto nore – zaradi tega se jim zdijo neverjetno seksi!

Na moške, ki doma delajo TO, so ženske čisto nore – zaradi tega se jim zdijo neverjetno seksi! (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2022

Raziskave so pokazale, da se ženskam zdijo moški še posebej seksi, ko … 

Si nadenejo predpasnik in primejo za kuhalnico in ne kakšno električno orodje

Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Washingtonu, je pokazala, da bolj kot so moški vključeni v gospodinjska dela, kot je pomivanje posode, kuhanje, sesanje itd., bolj se zdijo ženskam privlačni in pari so pogosteje intimni. Ugotavlja pa tudi, da ženske sodelovanje svojih moških prepoznajo kot znak ljubezni. 

Zakaj so moški, ki kuhajo in pospravljajo, privlačnejši? 

To, da moraš pospravljati za seboj in še za eno odraslo osebo, ne prinese nič dobrega, pravijo raziskovalci. Le zamero in izčrpanost, dve stvari, ki med drugim negativno vplivata tudi na libido. 

PREVERITE: Raziskava: Ženske delajo več kot moški! Zdaj znanstveniki opozarjajo na TO pogosto spregledano dejstvo – tako nevarno je lahko!

Profimedia

Sociolog Scott Coltrane z Univerze v Kaliforniji meni, da so žene veliko manj obremenjene z usklajevanjem med službo in domom, če imajo malo pomoči. Ko ste sproščeni, se seks verjetno sliši veliko bolje.

Pravzaprav so pari, ki si delijo gospodinjska opravila, tisti, ki imajo spolne odnose pogosteje kot pari, kjer je večina opravil na ramenih ženske. Če je bila ženska zadolžena za največ opravil, se je pogostost spolnih odnosov zmanjšala, je pokazala raziskava organizacije Svet sodobnih družin. Pa tudi sicer so bili pari, ki so si enakomerno porazdelili opravila, bolj zadovoljni z vsemi vidiki svojega zakona.

Dober zgled tudi za otroke 

Zgornje ugotovitve so bile omenjene v povezavi z večjo študijo, ki je ugotavljala, kakšen vpliv ima očetova vključenost v gospodinjska opravila na otroke. 

Scott Coltrane in Michele Adams sta prišla do zaključka, da je sodelovanje očetov in otrok pomembno vplivalo na vedenje in socialne veščine otrok –otroci, ki skupaj z očetom opravljajo hišna opravila, se tako bolje razumejo z vrstniki in razvijejo več prijateljstev kot tisti, ki tega ne počnejo. Ti otroci so tudi manj depresivni in manj verjetno je, da se bodo v razredu neprimerno vedli. 

PREVERITE TUDI: 33 stvari, ki jih počne samo moški, ki vas iskreno ljubi