Nenavadne stvari, ki bi jih moral početi vsak par

Nenavadne stvari, ki bi jih moral početi vsak par (foto: Profimedia) Profimedia
14. 7. 2022

Preverite, katere nenavadne stvari morate početi s svojim partnerjem!

Vrnita se tam, kjer sta se spoznala

Ljudje smo včasih tako zaposleni s sedanjostjo, da se ne spomnimo prvih zmenkov, smešnih prigod, medenih tednov... A ravno taki trenutki nam napolnijo srce, zato se jih potrudita doživeti. Vsaj enkrat leto se vrnita v kraj, kjer sta se spoznala. Odpravita se na zmenek tam, kjer sta imela prvi zmenek. Če sta že dolgo poročena se odpravita na počitnice tam, kjer sta imela medene tedne.

Pretvarjajta se, da sta neznanca

Sploh, če opažata, da strast v vajinem razmerju pojenja, se za en dan pretvarjajta, da sta popolna neznanca, ki se prvič srečata. Spremenita lahko svoja imena, ustvarita drugo zgodbo in se prepustita toku dneva.

Postavita se v stresno situacijo

Morda zveni noro, a taka izkušnja vaju bo še bolj zbližala. Sploh, če je vajino razmerje še sveže in sta pred pomembno odločitvijo, kot je denimo skupna selitev, je dobro, da vidita, kako funkcionirata v stresnih situacijah. Odpravita se na kampiranje ali na dopust brez telefonov in z minimalno denarja. Če nimata časa za dopust, lahko skočita v "escape room" in opazujeta, kako skupaj delujeta.

Pregledujta se

Najbrž že veste, kako zelo pomembno je samopregledovanje. In kdo drug bolje pozna vaše telo, kakor vaš partner? Drug drugemu preglejta denimo hrbet, ki si ga sama ne moreta. Preverita, če imata kakšna nenavadna znamenja, izpuščaje ali druge nepravilnosti. Nekateri pari celo v predigro vključijo pregledovanje dojk in mod.

Imejta "digitalni detoks"

Kolikokrat se vama zgodi, da sta skupaj, v resnici pa je vsak na svojem telefonu? Da bi ohranjala dober odnos ter komunikacijo je pomembno, da se znata odklopiti od naprav in si prisluhniti. Če opažata, da so pametne naprave vajina težava, se dogovorita za skupni "digitalni detoks", ko en teden (po potrebi več/manj) ne uporabljata pametnih naprav. Lahko določita tudi kakšna pravila, npr. v spalnici ne uporabljata naprav ali medtem ko jesta, nista na telefonu in ne gledata televizije.