Običajna dejanja moških, ki ženske v resnici odbijajo

Običajna dejanja moških, ki ženske v resnici odbijajo (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2022

Preverite, katera so najpogostejša dejanja, s katerimi moški odbijajo ženske.

Uporabljanje nespoštljivih vzdevkov

Z vzdevki včasih pokažemo, da imamo nekoga radi, včasih pa lahko koga tudi prizadenemo - sploh, če vzdevek poudarja negotovost ali šibko točko druge osebe. Moški pogosto ženskam dajo vzdevek, ki se jim zdi popolnoma neškodljiv, ženske pa v resnici ti vzdevki motijo.

Še posebej na začetku razmerja, ko osebe morda ne poznate še tako dobro, je pomembno, da ste še dodatno previdni in opazujete, da drugi osebi ob vaših vzdevkih morda ni neprijetno.

Komuniciranje izključno preko sporočil

Če si z osebo samo dopisujete, s tem dajete vtis, da si ne želite pristnih stikov ali pa da ste morda v stiku z več osebami hkrati. Moški in ženske se povezujejo drugače - moški se povezujejo prek dejavnosti, medtem ko ženske navadno bolj cenijo pogovor. V kolikor si moški želi pristnega, intimnega odnosa je pomembno, da si vzame čas za pogovor in pristne stike z žensko.

Prekomerna uporaba besede "nora"

Vsi se včasih v ljubezni obnašamo malo hecno in nenavadno. Morda nas nekaj prizadene, razjezi ali zmoti. Pogosto se zgodi, da ženska ob tem nekoliko bolj izrazito reagira, moški pa ji očita, da je nora. S tem ji moški sporoča, da je ne sliši, da njeni občutki niso pomembni ter da ni pripravljen prevzeti odgovornosti za svoja dejanja.

Namesto, da osebo obtožujete za njeno reakcijo, ji prisluhnite in se po potrebi tudi opravičite, če ste jo prizadeli.

Nenehno popravljanje 

S tem, ko osebo nenehno popravljate, ji dajete občutek, da je ne poslušate in da samo čakate, da naredi napako. Morda ji s tem želite sporočiti tudi, da ste pametnejši ali celo več vredni. Oseba se morda ne bo več želela pogovarjati z vami ali pa bo tako razmišljala o izbiri besed, da ne bo sproščena.

Nič ni narobe, če bližnjim kdaj priskočite na pomoč in jih popravite - pred tem se samo prepričajte, da njim ob tem ni neprijetno.