Od pobrusa do šusa

"Bi šla z mano na kosilo?"
"Lahko me vprašaš tudi naravnost, reva." (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
6. 8. 2008

Vidite jo vsak dan - opravite že tisti korak in jo spoznajte.

Zaznali ste jo s kotičkom očesa, sčasoma pa ste se v njo zagledali. Zdaj si želite, da bi se vajina bežna srečanja sprevrgla v kaj, khm, globljega. Kako stopiti korak dlje od običajnega nasmeha? Glede na to, da se ne poznata dobro, prihranite nekaj streliva za pozneje in se držite spodnjih strategij.

Točajka

Prva poteza Usedite se stran od gneče. Vprašajte jo, ali vam lahko priporoči kakšno pijačo. Recite: “Že mesece pri vas pijem to kavo, me lahko tokrat, prosim, presenetite s kakšno drugo? ” Potem seveda pred plačilom pohvalite prinešeno.

Nadaljevanje Ko bo videla, da upoštevate njeno mnenje, je čas, da odprete še kakšno drugo temo. Delajte se, kot da želite njen nasvet glede neke stvari v službi, ali pa jo prosite, da na džuboksu zavrti kakšen komad, ki ji je všeč. Tako boste z njo navezali stik. Ko bo pogovor stekel in bo tudi sama odkrila kaj o vas, bo nemara prišel čas za to, da jo povabite na zmenek po koncu njenega delovnega dne.

Sodelavka

Prva poteza Začnite besedičiti o tem in onem, kar vama je skupnega, le malce bolj iznajdljivi bodite. Naj vam pove, kaj ji je v službi všeč in kaj ne, nato pa jo presenetite z: “Kaj pa počneš, kadar nisi tu? ” Tako se boste z njo povezali profesionalno in pokazali zanimanje za njeno osebnost.

Nadaljevanje Spoznajte njene ambicije in jo povabite na kozarček po službi, in sicer pod pretvezo, da želite z njo predebatirati možnosti in združiti moči. Rezultat: kar naenkrat postaneta sodelavca pri plezanju po lestvici navzgor. Naslednji korak: skupaj se odpravita na službeno kosilo, tiskovno konferenco, prvič sodelujta pri projektu … Povežita se.

Sopotnica

Prva poteza Okej, torej potujeta na istem avtobusu, vlaku ali letalu. Če se to zgodi večkrat in jo vedno opazite, se nastavite tako, da bo oči na vas vrgla tudi sama. Potem se z njo poskušajte počasi zaplesti v pogovor: “Potujete v isto smer kot jaz … Ste slišali, kaj se je zgodilo tam in tam? ”

Nadaljevanje Majhne vljudnosti se lahko prelevijo v majhne intimnosti. Ponudite ji svoj sedež pri oknu ali stilno prilogo časopisa, ki ga berete. Ko bosta počasi navezala prijateljske stike, vam bo lažje spremeniti popoldanske skupne vožnje v večerno popivanje v baru.

Fitnes boginja

Prva poteza Najprej se morate znebiti vtisa prepotenega pohotneža, ki v fitnesu preži za češpljami. To najbolje storite tako, da postanete novinec, ki nima pojma. Pridružite se tečaju joge in se delajte, kot da nečesa ne obvladate. Tako bo počasi postala pozorna in se nemara ponudila, da vam pri čem pomaga.

Nadaljevanje Če sta na istem tečaju, jo povprašajte, ali bi se vam pridružila med tekom v soboto. Prodajte ji to kot dobro jutranjo telesno vadbo, na poti pa ne pozabite zaviti mimo kakšne prijetne kavarne.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri