Poročeni moški razkrili: TAKŠNA je idealna ljubica!

Poročeni moški razkrili: TAKŠNA je idealna ljubica! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2022

Raziskava, pri kateri je sodelovalo skoraj pol milijona poročenih moških, je razkrila, kakšne ljubice moški najpogosteje iščejo...

Varanje v zakonu žal ni nobena redkost. V eni od ameriških raziskav so odkrili, da je nezvestoba prisotna pri preko 40 % poročenih parih. Enaka študija kaže, da imajo moški pogosteje afere ter da večkrat iščejo več fizične intimnosti in pozornosti.

Skozi leta je bilo opravljenih že veliko raziskav, kjer so psihologi, psihoterapevti, seksologi ter drugi strokovnjaki želeli ugotoviti, zakaj ljudje varamo in kakšne ljubimce si pri tem izbiramo.

Eno od zelo zanimivih in obsežnih raziskav je opravila tudi stran za zmenkarije SeekingArrangement. Ugotovili so, da sta skoraj dva od petih moških na njihovi strani poročena. 

Na strani so analizirali podatke 468.000 poročenih moških in preučevali njihova iskanja ter sporočila. Odkrili so, kakšne ljubice moški najpogosteje iščejo.

Kakšen je njen videz?

Za mnoge moške ima popolna ljubica naslednje značilnosti:

  • Starost med 25 in 31 let
  • 61 % moških išče blondinko
  • 47 % moškim so najbolj všeč zelene oči
  • 33 % jih ima najraje ženske z atletsko postavo
  • 32 % moških si je želelo žensko z velikostjo modrčka 70 D
  • 32 % moških ima najraje belke, sledijo pa Azijke s 30 %.
Kaj pa osebnost?

Na portalu so odkrili, da so pri poročenih moških najbolj priljubljene ženske, ki imajo določene osebnostne značilnostih. Poročeni moški imajo menda najraje ženske, ki so odprte, čutne, energične in imajo rade jogo.

Pomembna sta tudi zakonski stan in status izobrazbe

Ironično ima kar 98 % poročenih moških raje ljubice, ki so samske. Kar 86 % moških pa ima raje ljubice, ki imajo diplomo. Priljubljene so tudi študentke na diplomskih in podiplomskih študijih. 

Raziskovalci sklepajo, da si moški želijo mlade ženske, ki pa je obenem dovolj zrela, da razume koncept afere in se z njim strinja. 

Da bi se izognili nezvestobi v razmerju, je vsekakor pomembno, da s partnerjem zgradita trden, varen odnos, v katerem lahko oba spoštljivo komunicirata in upoštevata drug drugega. Trdnega odnosa ne more razdreti niti popolna ljubica.

Vir: YourTango