Pozitivne strani prekinitve razmerja

Pozitivne strani prekinitve razmerja (foto: profimedia) profimedia
22. 3. 2018

Konec razmerja nikoli ni lahek, ne glede na to, v kakšnih okoliščinah se razideta. Ker takrat običajno postanemo otožni in slabo razpoloženi, je tu nekaj pozitivnih strani končane zveze.

Za dežjem bo vedno posijalo sonce in tudi vi boste spet lahko srečni tako ali drugače. Za motivacijo je tu nekaj dobrih stvari, v katerih lahko uživate po koncu zveze:

Življenje se umiri

Še posebej pri dramatičnih koncih, kjer sta se partnerja neprestano kregala in kuhala zamere, je čas po razmerju namenjen umiritvi. Končno lahko prenehate z vsemi obtoževanji, poslušanjem neresnic in prepiranjem. Vse to je izčrpavajoče, česar takrat sploh niste opazili. Sedaj imate čas, da zberete misli in na novo premislite o svojem življenju. Kaj bi radi dosegli, kakšne cilje si boste zastavili? Predvsem pa se končno sprostite in si privoščite razvajanje.

Uredite stanovanje po svojem okusu

Pospravite njegove/njene stvari in se lotite preurejanja. Pohištvo premaknite tako, kot vam ustreza. Kupite okraske, rože in majhne stvari zaradi katerih boste vzljubili okolje, v katerem živite. Prepleskajte stene in v korito na balkonu posadite zelišča, kar ste hoteli storiti že dolgo. Ugodite vsem svojim željam in se počutite odlično v svojem domu.

Spet boste našli ljubezen – tako ali drugače

Na začetku se boste spopadli z občutkom osamljenosti, kar je povsem normalno. Navajeni ste, da je vedno nekdo poleg vas, vas objame in poljubi za lahko noč. Čez čas se boste začeli zavedati, da imate še vedno dobre prijatelje, ki z vami z veseljem preživljajo čas in družino, ki vam stoji ob strani. Ob pravem času, boste spet začeli iskati ljubezen in morda našli tisto pravo. Ne obupajte, verjetno vas čaka kaj boljšega.

Brez prilagajanja videza

Običajno imamo določena oblačila, pričesko ali videz samo zato, da očaramo drugo polovico. Sedaj to ni več potrebno. Če ste si vedno želeli imeti kratke lase, pa ste si zaradi partnerja puščali daljše, je čas za obisk pri frizerju. Brez slabe vesti oblečete tisto majico, ki drugi polovici ni bila všeč in ste se ji s težkim srcem odpovedali. Naredite spremembe, da boste všeč predvsem samim sebi.

Sami sestavite svoj jedilnik

Odpravite se po nakupih in hladilnik napolnite s svojo najljubšo hrano. Dan za dnem lahko pripravljate hrano, v kateri uživate in pobrskate za novimi recepti. Imate priložnost, da izpopolnite kuharske spretnosti in preizkusite nove sladice, ki ste se jim prej izogibali, ker druga polovica ni marala določenih živil. Naredite družabni večer in sami specite pico. Hrana vam bo dala razlog za veselje in druženje.

Spet boste srečni

Nekateri potrebujejo manj časa za okrevanje, drugi več. Dejstvo pa je, da vsak sčasoma preboli in obrne nov list. Opazili boste, da vas obkroža veliko dobrih priložnosti, ki čakajo, da jih zgrabite. Sproščeno se boste zabavali s prijatelji. V svoji družbi se boste počutili sproščeno, zato ne bo težav, če se boste sami odpravili po nakupih ali spili skodelico kave. Slej ko prej bo prišel trenutek, ko boste spet srečni.