Poznamo 10 vrst ženskega orgazma - koliko ste jih že doživeli?

Poznamo 10 vrst ženskega orgazma - koliko ste jih že doživeli? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2022

Odkrijte vseh 10 vrst orgazma, ki jih ženske lahko dosežejo.

1. Orgazem klitorisa

Gre za najpogostejšo vrsto orgazma, ki nastane s stimulacijo klitorisa - dela, kjer se nahaja milijone živčnih končičev.

2. Vaginalni orgazem

Do tega pride s penetracijo. Vaginalni orgazem se lahko pojavi izključno z notranjo stimulacijo vagine in je pravzaprav precej redka oblika - malo žensk doživi vrhunec zgolj s penetracijo.

3. Orgazem s stimulacijo G točke

Ženske, ki so uspešno našle svojo G točko, pravijo, da gre za veliko močnejši in globlji orgazem, kakor je denimo orgazem klitorisa. Spet druge pa so mnenja, da je G točka v resnici mit. Kaj menite vi?

4. Mešani orgazem

Precej pogosta vrsta, ki nastane sočasno s stimulacijo več kot ene erogene cone. V najbolj klasičnem primeru gre za kombinacijo penetracije in stimulacije klitorisa. 

5. Analni orgazem

Analna odprtina je v resnici precej povezana z vagino in klitorisom, zato lahko tudi stimulacija analne odprtine povzroči poseben orgazem.

6. Globok vaginalni orgazem

Najbrž že poznate G točko, vendar ali poznate tudi A točko in O točko? Raziskovalci menijo, da so to dodatne erogene cone v vagini, katerih stimulacija povzroči globok vaginalni orgazem.

7. Orgazem z ejakulacijo

Ženska ejakulacija je precej slabo raziskana tema, zato ni še točno znano, kako do nje pride. A strokovnjaki ugotavljajo, da je vsaj 10 % žensk kdaj v življenju doživelo ejakulacijo zaradi močnega orgazma.

8. Orgazem materničnega vratu

Ta vrsta orgazma nastane s stimulacijo materničnega vratu in velja za eno najbolj intenzivnih oblik orgazma, ki ga ženska lahko doživi.

9. Orgazem s stimulacijo bradavic

Prsi in bradavice so pomembna erogena cona, katerih stimulacija igra pomembno vlogo pri zadovoljevanju žensk. Nekatere lahko celo doživijo orgazem zgolj s stimulacijo bradavic, brez penetracije ali stimulacije drugih erogenih con.

10. "Sanjski" orgazem

Ne, ne gre za popoln orgazem, temveč orgazem, ki se zgodi v sanjah. Tudi naše misli nas lahko pripeljejo do vrhunca. Po nekaterih podatkih naj bi kar 40 % žensk vsaj enkrat v življenju doživelo orgazem v spanju. Nekateri pojavu pravijo tudi "ženske mokre sanje".