Prave poti do ženskega vrhunca

Prave poti do ženskega vrhunca (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2015

Učiteljica spolne vzgoje o tem, kje ga moški lomijo, ko gre za vrhunec njihove ženske. 

Sem učiteljica spolne vzgoje. Predmet, ki ga predavam srednješolcem, se imenuje Človekovo spolno življenje. Obsega vse mogoče, od hormonov do pričesk. Dijake pa navadno zanima le eno, zato bi najraje videli, da že takoj na začetku odpredavam zadnje poglavje: o ženskem orgazmu. Želijo si ga ženske, želijo si ga moški, kako velik je prepad med enim in drugim taborom, pa je jasno že na prvem predavanju.

"Razliko med pravim in hlinjenim orgazmom bom pa vendar znal razbrati, mar ne?" sprašujejo fantje, dekleta pa: "Zakaj pot do orgazma traja celo večnost?"

V moškem taboru završi. Opazim prve znake obupa, iz zmedenih pogledov pa lahko razberem: "Če se že ženskam ne sanja, kako je z njihovim orgazmom, kakšne možnosti imam potem jaz?"

Naj vas potolažim: večje, kot si mislite. Res je, da je ženski orgazem eden najbolj muhastih človekovih vedenjskih vzorcev, a ob koncu semestra večina dijakov in dijakinj o njem ve več kot dovolj, da se lahko podajo na teren in teorijo preizkusijo tudi v praksi.

Da pa vam zelenci ne bodo pred nosom speljali najboljših primerkov ženske vrste, sem pripravila kratek povzetek predavanj tudi za vas. Zato lepo ugasnite televizor, sedite za mizo, vzemite v roke svinčnik in papir ter pridno zapisujte najpomembnejše.

Izklopita štopa­rico, saj nista na tekmovanju!

Medtem ko vi med seksom razmišljate o tem, kako bi zdržali čim dlje, ženske raz­mišljajo prav nasprotno: za­kaj, za vraga, vedno traja sto let, preden doživim orgazem?! Ker imajo kmalu vse­ga zadosti, se odločijo da bo preprosteje zaigrati orgazem in poskrbeti zase takrat, ko vas ne bo več v bli­žini.

Dragi moji, tole ne vodi nikamor!

Za za­če­tek pozabita na orgazme in začnita zares uži­va­ti. Najnovejše študije švedskih strokovnjakov so pokazale, da je sproščenost ključnega pome­na za ženski orgazem. Zato ji povejte, da ima čas vso noč (čeprav veste, da ni tako), in se lo­tite dela. Prepričljivejši ko boste v pristnosti svojih izjav in dejanj, hitreje boste izzvali veliki finale. In nikar ne načrtujte, da jo boste čez eno uro že mahnili s prijatelji na pivo. Pot do orga­z­ma povprečne ženske navadno traja od 15 do 40 minut.

Nepremagljiva moč talenta

Nepozaben seks se začne, še preden se znajdeta med rjuhami. Skrivni talent privlači močneje od brezhibnega videza nezaustavljivega ljubim­ca. In nasprotno: pomanjkljiva higiena in raz­metano stanovanje sta najpogostejša razloga, ki žensko preženeta iz vašega življenja.

Zato spretno izberite glasbo in ji pokažite rezultate tega, s čimer se ukvarjate, pa čeprav je to še tako prismuknjeno kot zbiranje pivskih zamaškov.

Ko oblačila izginejo, vi spregovorite

Raziskave so pokazale, da ženske, ki se obremenjujejo z videzom svojega mednožja, pri oralnem seksu teže doživijo orgazem kot tiste, ki so popolnoma sproščene.

Rezultati neke študije, ki so jih objavili v časopisu Sex Research tudi kažejo, da so bile ženske, ki niso bile zadovoljne s svojo postavo, seksualno manj izkuše­ne in pri seksu veliko manj samozavestne.

Zato ne skoparite s komplimenti. Kadar se vam zdi še posebno privlačna, ji to tudi povejte.

Bodite dovolj nežni

Med predigro nikar ne pozabite na prsi. Doti­kajte se njihovih vršičkov, božajte jih od strani, in sicer obe hkrati. Stranski predel prsi nam­reč veliko intenzivneje sodeluje pri vzburjenju kot bradavička in obroček okrog nje.

Bradavičk se lotite šele takrat, ko opazite, da so vidno vz­bur­jene: napete in temnejše obarvane. Tako boste pospešili vzburjenje v spodnjem delu telesa in obilno podmazali strojček.

Natrenirajte si prstke

Večina žensk obožuje ročno delo, zlasti takšno, pri katerem se užitki počasi, a vztrajno stopnjujejo. Začnite počasi in ne lotite se kar takoj klitorisa.

Dotikajte se nežne kože mednožja, krožite okrog klitorisa, gladite sramne ustnice in šele takrat, ko začutite, da so se lepo napele in je klitoris zrel, da se lotite tudi njega. Z ena­komernimi, počasnimi krožnimi gibi ste na pravi poti do uspeha.

Z drugega zornega kota

Če menite, da je misijonarski položaj edini, ki je ženskam všeč, se hudo motite. Zlasti na začetku, ko partnerko spoznavate intimneje, pre­izkusite čim več različnih položajev.

Če se še vedno prištevate med iskalce izgubljenega za­klada – točke G – vam namignemo, kje jo naj­dete: približno pet centimetrov od nožnične odprtine navznoter, na sprednji, trebušni stra­ni stene. Poskušajte jo rahlo masirati s prsti.

A vedeti morate, da vse ženske pač nismo "G-tip" in da se požvižgamo na njen obstoj, zato nadaljujte s čim drugim, če na vaše početje ni odziva.

Stezosledec odkrije orgazem

Kadar se je lotite z jezikom, ne prehitevajte! Začnite s poljubljanjem notranjega dela stegen in nadaljujte z velikimi sramnimi ustnicami.

Občasno se z jezikom dotaknite še malih, in ko začutite prve znake vzburjenja, poljubljajte na­prej. Klitorisa se lotite šele na koncu. Z dlanjo se hkrati dotikajte njenega trebuha, saj boste tako najhitreje zaznali krčenje, ki napoveduje orgazem.

Prisluhnite tišini

O njenih reakcijah nikar ne sklepajte na osnovi izkušenj s svojim orgazmom. Ko ste moški enkrat na poti brez vrnitve, lahko z neba padajo tudi ledene sveče ali žabe, pa vas ne bo motilo.

Pri ženskah pa (na žalost) še zdaleč ni tako. Da njena strast ugasne, je dovolj že sprememba ali pa kratek premor, ko ste želeli zajeti sapo ali zamenjati roki, s katero se je dotikate.

Všeč nam je, če poskušate vsakokrat kaj novega, a ko ugo­tovite, kaj nam ustreza danes, si ne drznite niti pomisliti na to, da bi zamenjali tehniko.

Razširite bojišče

Želite povečati njen užitek? Potem poskrbite, da se bosta vajini telesi dotikali na več različnih koncih hkrati. Ne veste, kako bi to naredili? Pre­izkusite tole. Z rahlo razširjenimi nogami naj leže na hrbet. Lezite nanjo. Z rokami jo pri­mite pod rameni tako, da se opirate na oba komolca. Prsni koš naj drsi po njenih prsih. Gibajte se tako, da se bo koren vašega penisa dotikal nje­nega klitorisa. Namesto standardnega "ven-in-noter" se osredotočite na "gor-in-dol". Ali pa se premikajte tako, da bo vaša sramna kost s krožnimi gibi dražila njen klitoris.

Dame imajo prednost

Hkratni orgazem je najpogostejši filmski trik, ki pa vama ga – če odmislimo možnost hlin­jenja orgazma – zlepa ne bo uspelo uresničiti.

Večina žensk prisega na kavalirstvo, kar po­me­ni, da bo dogajanje potekalo najbolje za oba, če boste poskrbeli, da bo vrhunec doživela naj­prej ona. Zadovoljite jo, še preden prodrete vanjo, ali pa prodrite vanjo le nekaj trenutkov pred orgazmom. Dokazano je, da ženske tako veliko pogosteje med samim odnosom doži­vi­jo še drugi orgazem. Kaj še čakate?

Veliki pok

Če vse skupaj prevedemo v tehnični jezik, lahko rečemo, da ženski orgazem deluje precej podobno kot električni kondenzator. Vzburjenje počasi, a vztrajno narašča do točke, kjer doseže vrhunec, potem pa spet pade na ničlo. Čez nekaj trenutkov lahko ves postopek še enkrat ponovite.

Da se bo v spalnici zares dobro iskrilo, prilagamo nekaj kratkih navodil.

Faza 1: Ona se vzburi

Ko pritisnemo na sprožilec – "naključno" dotikanje na plesišču, George Clooney na velikem platnu – se sproži cel niz fizioloških reakcij, ki za­č­nejo njeno telo pripravljati na seks. Vaginalna odprtina in male sramne ustnice se navlažijo. Možgani vzpodbudijo izločanje hormona VIP (vazo­aktivnega intestinalnega peptida), ki poveča pretok krvi v medenični predel, tako da male in velike sramne ustnice nabreknejo, kar občuti kot spolno vzburjenje.

Faza 2: Telo se sprosti

Možganski centri, ki so odgovorni za strah in skrbi, se sproščajo, ma­ternica se pomakne navzgor, zaradi česar se podaljša vaginalni kanal. Klitoris in mehko elastično tkivo okrog sečil nabrekneta (zaradi tega nekatere ženske vzburjenje zaznavajo tako, kot bi jih tiščalo lulat). Če se boste dotikali delov okrog klitorisa, boste počasi dolivali olje na ogenj njenega poželenja. Klitorisa se dotaknite šele, ko vas ona za to prosi.

Faza 3: Življenjske funkcije narastejo

Njeno dihanje se pospeši in srce, ki začne hitreje utripati, načrpa več krvi v okončine. Sramne ustnice potemnijo, klitoris – zdaj že izjemno občutljiv za dotik – zraste in nabrekne (v pričakovanju dotika vašega vzburjenega penisa).

Če boste lepo nadaljevali s počasnim in vztrajnim ritmičnim draženjem, boste njeno telo pripeljali tik do praga vrhunca. Večje ko bo pričakovanje, intenzivnejši bo odziv na vaše početje.

Faza 4: Približa se cilju

Centri zavestnega razmišljanja, ki se utapljajo v nevrotransmiterjih, se počutijo kot v transu. Orgazem je trenutno najpomembnejši, zato pre­del možganov, odgovoren za podzavest – ta uravnava tudi dihanje in bitje srca – pošlje v vaginalne stene signal, na podlagi katerega se te začno krčiti. Morda boste čutili, kako zunanja tretjina vagine "grabi" vaš penis. A pozor! Vzburjenje lahko v trenutku izgine, zato lepo na­daljujte, če se nočete vrniti na fazo 1.

Faza 5: Ona doseže orgazem

Orgazemska stopnja – ritmično ali nepravilno krčenje vagine, maternice in zadnjične odprtine – navadno traja od deset sekund do ene minu­te. Na tej stopnji si nekatere ženske želijo intenzivnejše stimulacije, ki mora slediti orgazmičnim krčem (tukaj vskočite vi). Možgani začno izločati oksitocin, kemikalijo, ki povečuje občutek potrebe po bližini partnerja, zato si ženska po seksu navadno želi še vaših objemov in ljubkovanja.

Faza 6: Začetek faze počitka

V nasprotju z moškimi lahko nekatere ženske doživljajo orgazme enega za drugim, ne da bi jim bilo treba vmes čakati, da si telo nabere novih moči.

Brez dodatnih dražljajev bo vzburjenje pojenjalo in telo se bo vrnilo v začetno stanje: krči bodo ponehali, maternica se bo vrnila v osnovni položaj, klitoris, preobčutljiv za direkten dotik, bo zlezel vase, srčni utrip in dihanje pa se bosta upočasnila. Drugi deli telesa pa si bodo še vedno želeli vaše pozornosti.

Orgazem v njenih besedah

Orgazem je kot požirek viskija na hladen zimski dan: požene kri po telesu.

Trenutek, v katerem prezrela češnja poči in se iz nje pocedi kapljica lep­ljivega soka žametno rdeče barve. Je prastaro občutje, ki ga naše telo ponavlja v neskončnost. Vedno se začne kot šepet, rahel šum ali udarec na strune, kate­rih zvoka ne slišimo, zazna­mo pa njegove vibracije.

Ko se približuje, vas privijemo bliže k sebi. Takrat vam povemo, da vas ljubimo in še marsikaj dru­gega, česar ne moremo zapi­sati. Nočemo, da prav zdaj od­nehate, zato vas prosimo za … še!

Sla preglasi razum. Zapremo oči in svet za težkimi vekami se obarva vijolično. Globoko v sebi čutimo bitje srca, ki je tako glas­no, da kar boli. Bolečina in vzbur­­jenje se razlijeta po vsem telesu. Kot olje potujeta po žilah in obli­jeta vsak, še tako majhen košček telesa. Nemočno drhtimo. Vča­sih se potuhnemo, kot bi bile oma­m­­ljene od dima opija, spet drugič nas razganja kot takrat, ko pre­dolgo sedimo v kinu ali kadar po­jemo preveč sladkarij.

Zakaj jočemo? Morda iz iste­ga vzroka kot otrok, katerega rojst­nodnevna zabava se je končala in prijatelji odhajajo domov. Spet drugič od užitka, s katerim so preplavljeni naši možgani, zato živčni končiči delujejo malo po svoje. Jočemo iz občutka hvalež­nosti, iz občutka, ki preveva verni­ke, da ob vznožju oltarja padejo na kolena.

Nekateri orgazmi so siloviti in ožgejo telo kot plamen. Počutimo se leno in zadovoljno, kot bi bile omamljene od dobrega vina. Spet drugič se počutimo kot lut­ke v rokah nekoga drugega.

Kadar ne prispemo do vrhun­ca, vas lahko kaznujemo. Ne pre­verjamo vaše krivde, odločitev je padla. Obrnemo se na drugo stran in z vami več dni ne spre­go­vorimo niti besede. Če hočemo, lahko v postelji ležimo kot klade, popolnoma neobčutljive za vsak vaš poskus. Kaznujemo pa tudi sebe – pogosteje kot bi si same želele.

Vrhunca si želimo za naju oba. Široko se vam odpremo in vam ponudimo košček sebe, najčis­tejši, kar jih premoremo, v za­me­no za košček vašega srca. Ko iz­menjava darili ležemo poleg vas v tišino, na rjuhe in vemo, da bo nocoj spalnica najino kraljestvo.

Prof. Dr. Debby Herbrnick