Preizkus: če kot par počneta naslednje stvari, je vajino razmerje izjemno trdno

Preizkus: če kot par počneta naslednje stvari, je vajino razmerje izjemno trdno (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2021

Preverita, kako trdna je vajina zveza in kaj morata izboljšati. 

Skupaj ali pa vsak zase preverita, ali počneta naslednje: 

Zabavata se kot par

Drži, da razmerje terja predanost, veliko časa, truda, kompromisov ... Ni vedno samo lepo in romantično. A zabava in užitek ne smeta manjkati - kaj vam bo doprinesel odnos, v katerem se samo trudite in nikoli ne sprostite in zgolj uživate v trenutku? 

Če vedno najdeta čas za zabavo in se tudi na navaden dan nasmejta do solz, potem vajino razmerje deluje. 

Nakupujeta skupaj in drug za drugega

Brez večjih težav se odpravita v trgovino in izbereta hrano, čistila in drugo za vajin dom, prav tako lahko sama skočita po nakupih in prineseta vse, kar potrebuje drugi. 

Če bi imela težave že pri tako običajni stvari kot je obisk trgovine, bi razmerje drvelo strmo navzdol. Potrebnih je namreč kar nekaj kompromisov in popuščanj. 

Drug do drugega sta odkrita

Biti odkrit z nekom je vse prej kot lahko, saj resnica ni vedno rožnata in jo je težko priznati. Prav tako ni najlažje podati (dobronamerne!) kritike ali povedati, da se s čim ne strinjate. Vendar vama kljub vsemu vedno uspe ostati odkrita drug do drugega. 

Kadar menite, da morajo določene stvari ostati zasebne in skrite pred partnerjem, niste v trdnem razmerju, pravzaprav boste takšen odnos težko dolgo vzdrževali. 

Skupaj sedita v prijetni tišini

Sproščena sta v družbi drug drugega, zato lahko dolgo samo sedita v tišini in se imata lepo. Ni potrebe, da bi kdo od vaju kaj spregovoril, ali da bi se prisilila kaj početi le zato, da ne bi bilo neprijetne tišine. Ne potrebujeta niti glasbe. 

Če vas je strah, da bi med vama zavladala tišina, imata kar nekaj nerazčiščenih težav. 

Dovolita si čas zase in zasebnost

Četudi sta v razmerju, še vedno počneta stvari, ki jih imata rada. Našla sta nekaj novih skupnih hobijev, vzameta pa si tudi čas za aktivnosti, ki jih počneta individualno, za večer s prijatelji, ki niso skupni in se včasih na sprehod odpravita vsak zase. Ker dobro vesta, da vsak potrebuje malce samote in zasebnosti, čeprav sta popolnoma odkrita in med seboj nimata skrivnosti.

Učinkovito komunicirata

Kot par morata reševati težave, sprejemati kompromise in jasno izraziti svoje želje, saj ne znata brati tujih misli. Imata s tem kaj težav? Če je odgovor ne, je vajina komunikacija učinkovita in je predvsem ne primanjkuje. 

Pogosto v odnosih manjka prava komunikacija, zato smo jezni na partnerja zaradi vedenj, ki bi jih lahko preprečili, če bi le povedali, kaj nas moti in česa si želimo. Vidva to očitno obvladata.