Preprečite katastrofalne počitnice s prijatelji in že na začetku postavite TA pravila!

1. 9. 2022

Tudi če jih imate najraje na svetu, so počitnice s prijatelji lahko zelo stresne. Tu je nekaj pravil, s katerimi boste to preprečili. 

Slika 1/4

FINANČNO DOSEGLJIVO VSEM

Če želite, da se počitnic udeleži celotna skupina prijateljev, bo potrebnih kar nekaj kompromisov. Prvi je zagotovo finančni. Želje bodo zagotovo zelo različne, od taborjenja v naravi do bivanja v hotelu s petimi zvezdicami. A ko se boste resno lotili načrtovanja, se najprej pogovorite, koliko lahko odštejete za dopust. 

Upoštevajte, da morate plačati prenočišče, hrano in aktivnosti, ki si jih boste privoščili. Morali boste sprejeti kompromise in večja plačila prilagoditi vsem, glede aktivnosti pa se lahko razdelite na manjše skupine in se odločite, kaj boste počeli. 

Žal vam bo, če boste iz skupine izločili prijatelja, ki bi si lahko privoščil malce manj. Če pa je za vas to finančno neugoden čas za počitnice, boste ponudbo žal morali zavrniti. Predlagajte, da si oddih privoščite v obdobju, ko vam bo to bolj ustrezalo.

Profimedia

Preverite tudi Stisnite pest! Zdaj preverite, kaj način, kako to naredite, pove o vas! ali pa Zato škatle za jajca nikoli ne uporabite ponovno!