Teh stvari NIKOLI ne bi smeli reči nekomu, ki je samski (ampak jih vsi govorijo!)

27. 3. 2024
Deli
Teh stvari NIKOLI ne bi smeli reči nekomu, ki je samski (ampak jih vsi govorijo!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če imate v svoji družbi samskega prijatelja, si prihranite neprijetne trenutke s spodnjimi izjavami. Ne bodo vam prinesle nič dobrega in vaš prijatelj jih ne rabi slišati. 

Obstaja mnogo razlogov, zakaj je nekdo samski in morda ne veste celotnega ozadja, četudi osebo dobro poznate. Pa tudi če je razlog znan in gre npr. za to, da pač še ni srečal prave osebe, s katero bi gradil odnos, naj vas nikar ne zanese. S spodnjimi izjavami se boste osramotili in izgubili kar nekaj točk pri svojem prijatelju. 

Česa ne bi nikoli smeli reči samski osebi? 

"Naj ti predstavim svojega prijatelja/znanca/sorodnika."

Četudi je namen dober in bi nekateri cenili vašo zavzetost za iskanje pravega partnerja ali igranja vloge pri spoznavanju življenjskega sopotnika, morate biti zares prepričani, da si oseba tega res želi. Velikokrat je odgovor preprost: ne. Kot rečeno na začetku, morda ne poznate ozadja, zakaj je nekdo samski. Poleg tega je lahko ta zmenek na slepo precej neprijeten za oba vpletena: na koncu ugotovita, da nimata toliko skupnih točk, kot je menil tisti, ki ju je predstavil. 

Osebo boste spravili v neprijetno situacijo: kako naj prijazno zavrne vašo ponudbo, ne da bi užalila vas in osebe, ki jo želite predstaviti? Pravzaprav ste nekoga prisilili, da reče ja nečemu, česar ne želi. 

"Verjetno se ne trudiš dovolj, da bi koga spoznal/a."

S takšno izjavo na osebo precej pritiskate. Namigujete, da ni naredila vsega, da bi našla partnerja, čeprav se je morda prijavila na nešteto aplikacij za zmenke, si omislila hobije s podobno mislečimi ljudmi, se redno udeležuje dogodkov in spoznava nove ljudi ... S tem, ko ji preprosto odvrnete, da se ne trudi dovolj, jo lahko potisnete v razmišljanje, da ni očitno ni vredna ljubezni, saj je za to, da bi bila v razmerju, naredila premalo. 

V ljubezen so vpletena čustva in drugi ljudje, ki imajo prav tako svojo voljo in jih ne more nihče v nič siliti. Ljubezni ne moremo prisiliti, niti situacij, v katerih bi se zaljubili. Zato je nesmiselno nekomu reči "da se ne trudi". To ni matematika. 

Preverite še: 

"Kako da si samski/samska, če si tako čudovita oseba!"

Verjetno ste to hoteli povedati kot kompliment, a takšno misel raje zadržite zase. Pri iskanju ljubezni ne gre za to, da je s samskimi ljudmi kaj narobe, in da si jo zaslužijo le privlačni, lepi, prijazni, komunikativni ... Kako sploh reagirati na takšno pohvalo? Jo sprejeti, ali podati odgovor, zakaj za vraga je nekdo samski? Ustvarili boste neprijetno situacijo, na katero se druga oseba ne bo znala pravilno odzvati, vi pa tudi verjetno ne veste, kakšen odgovor sploh pričakujete. 

Pozitivne lastnosti svojih prijateljev poudarjajte v pravih trenutkih. Pri ljubezni pa gre za veliko več kot to, da je nekdo čudovit. Partnerja se morata ujeti, začutiti, podobno misliti, imeti iste cilje, se dopolnjevati, si deliti nekatera zanimanja ... In še veliko več. 

"Ne skrbi!"

Ni vse v razmerju. Včasih so nekateri v razmerjih precej nesrečni, veliko bolj kot samski, ki najdejo svojo strast in ji sledijo. Nekoga lahko izpopolnjuje kariera, hobiji, prijatelji, hišni ljubljenček ... In verjemite, da mnoge, ki si želijo razmerja, občasno obide misel, da nikoli ne bodo našli prave osebe. Ne potrebujejo vas, da jih boste tolažili, ali opominjali, da se bo to nekoč zgodilo. 

Poleg tega se življenje ne začne z razmerjem. Ravno nasprotno: ugotoviti morate sami pri sebi, česa si želite, kakšne kratkoročne in dolgoročne cilje imate, kaj radi počnete, čemu se nikoli ne bi odpovedali, kje lahko delate kompromise, česa si želite od partnerja in česa ne bi prenesli ... Veliko stvari morate preizkusiti in premisliti, da boste zares pripravljeni na vse, kar prinaša ljubezen. 

Vir: Popsugar

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ