S TEMI enostavnimi triki okrepite svoj LIBIDO

S TEMI enostavnimi triki okrepite svoj LIBIDO (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2022

Si želite okrepiti svoj libido? Preverite enostavne trike, ki jih boste z lahkoto vpeljali v svoj vsakdan.

Omejite se na en kozarec vina dnevno

Kozarec vina vam lahko pomaga pri sprostitvi in tako izboljša tudi libido. Vendar pa preveč alkohola lahko zavira libido ter celo prepreči orgazem. Pomembno je torej, da uživanje alkohola omejite na maksimalno en kozarec.

Preizkusite določena živila

Nekatera živila naj bi bila izjemno učinkovita pri krepitvi libida. Med njimi sodijo fige, banane, avokado in temna čokolada. Poskrbite torej, da se omenjena živila redno znajdejo na vašem jedilniku.

Obenem pa vam pri močnejšem libidu lahko pomagajo tudi začimbe, ki jih uporabljate pri kuhanju! Kot najbolj učinkovita sta se izkazala bazilika ter česen.

Privoščite si sproščanje

Ne glede na to, kako zdravo sicer živite, lahko stres bistveno vpliva na vaše zdravje - tudi na libido. Sploh pri ženskah se je izkazalo, da ima stres zelo velike negativne učinke na spolno življenje.

Da bi ohranili zdrav libido, poskrbite za vsakodnevno sproščanje. Morda je to meditacija, sprehod v naravi ali branje knjige. Poiščite dejavnosti, ki ustrezajo vam.

S partnerjem se več pogovarjajte

Zdravi odnosi so ključ do zdravega spolnega življenja. Ko se s partnerjem dobro razumete in počutite varne, boste s tem imeli tudi večjo željo po intimnosti.

Da bi s partnerjem okrepila vajin odnos, se dogovorita, da si bosta vsak dan vzela 1 uro za pogovor. V tem času se še posebej potrudita, da ohranjata spoštljivo komunikacijo in ostaneta mirna tudi takrat, ko se ne strinjata.

Za zdrav libido je ključen zdrav življenjski slog - ustrezna prehrana, redna vadba, zadosten spanec ter tudi zdrave misli. Razmislite, na katerih področjih bi lahko boljše poskrbeli zase, v kolikor pa pomanjkanje libida pripisujete zdravstvenim težavam, se posvetujte z zdravnikom.