Sanjate bivšega partnerja? TO so možni razlogi

Sanjate bivšega partnerja? TO so možni razlogi (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2021

Vas v sanjah obiskuje bivši partner? Preverite, kaj bi to lahko pomenilo!

V sebi imate jezo

Sanje o bivšem partnerju so lahko znak, da ste nanj še vedno jezni in da niste razrešili vseh svojih čustev v zvezi s svojim preteklim razmerjem. To lahko vpliva tudi na vaša sedanja razmerja, zato vam bo koristilo, če se poglobite v svoje občutke in jih razrešite.

Srečujete se s starimi težavami v novem razmerju

Povsem običajno je, da imamo ljudje razne vzorce, ki so vidni tudi v razmerjih. Če se stari vzorci pojavljajo v novem razmerju je povsem mogoče, da sanjate o bivšemu partnerju. Na ta način vam vaša podzavest želi sporočiti, da se vrtite v krogu.

Skrbi vas, da je vaše trenutno razmerje v nevarnosti

Sploh, če ste v prejšnjem razmerju bili zapuščeni je možno, da od tam izvira strah pred koncem razmerij. Ko je vaše razmerje v nevarnosti, se začnete spominjati težkih razhodov in osamljenih trenutkov.

Vaša podzavest vas spominja na vse, česar ne želite

Ko se vaš bivši partner pojavi v sanjah, vam morda želi samo pokazati, da se vaše preteklo razmerje z razlogom ni izšlo in da ni bil pravi za vas. 

Iščete zaključek

Včasih se razmerja končajo tako nenavadno, da v glavi ne zmoremo narediti zaključka. Morda se vaša podzavest to trudi narediti za vas; narediti zaključek vsaj v vaših sanjah in vam omogočiti, da greste z življenjem naprej. 

Želite si zbežati trenutni situaciji

Vsi se kdaj znajdemo v težjih obdobjih in takrat si velikokrat želimo pobegniti svojemu življenju in se zateči k lepim spominom. Tudi podzavestno se lahko zgodi, da sanjate lepe trenutke s svojim bivšim partnerjem in vse, kar je bilo v razmerju dobrega.

Želite si več od vašega trenutnega razmerja

Ne glede na to, v koliko razmerjih ste bili, je vsako po svoje posebno in vsako ima svoje prednosti. Morda je prejšnje razmerje bilo bolj strastno in navdušujoče, trenutno pa je bolj umirjeno in stabilno. In kljub temu, da z umirjenimi razmerji ni nič narobe, se zna zgoditi, da pogrešate strast in vzhičenje - kar se kaže tudi v sanjah. 

Osamljeni ste 

Ne glede na to, ali ste samski krajši ali daljši čas, lahko pogrešate dotike, pogovore in pozornost. V takih situacijah lahko v sanjah nastopi tudi bivši partner in potrdi, da pogrešate nežnost in naklonjenost.

Pogrešate bivšega partnerja

Da, tudi to, da pogrešate svojega bivšega partnerja, je možno. Sicer ni nujno, da pogrešate celotno razmerje; lahko pogrešate samo malenkosti, npr. jutra, ko vam je partner pripravil zajtrk ali skupne izlete v neznano.

Pripravljeni ste, da mu odpustite

Če ste v sanjah s partnerjem prijateljski ali celo intimni, je možno, da vam vaša podzavest sporoča, da ste mu pripravljeni odpustiti in iti z življenjem naprej.