Se bližata ločitvi? To ugotovite po teh znakih

Se bližata ločitvi? To ugotovite po teh znakih (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2022

Se zadnje čase ne razumeta najbolje in ste že pomislili, da se bliža konec zveze? Poglejte, ali v zvezi opazite spodnje znake. 

Ni nujno, da se je zgodilo kaj velikega, lahko je bil le kakšen prepir in počasna odtujenost. Mogoče se je eden od vaju nehal truditi, ali držita stare zamere. Preverita, ali lahko odkljukata katerega od znakov, ki lahko pripeljejo do ločitve.

Preverite tudi:

Ne strinjata se niti o najmanjših stvareh

Ne spomnita se, kdaj sta se morala toliko pogajati. Očitno se ne strinjata več niti o najmanjši stvari, in to tako zelo, da imata na določene teme popolnoma drugačen pogled. To lahko pomeni, da nista kompatibilna in namesto, da bi iskala skupne rešitve, hodita vsak v svojo smer. 

Kako je prišlo do tega? Mogoče sta se na začetku pretvarjala, kot to počnejo vsi, da očarajo simpatijo. Sprejela sta mnogo kompromisov, sedaj pa sta prišla do točke, ko se ne moreta več strinjati. 

Imata različne cilje in interese

Nekaj različnih ciljev vaju še ne bo razdvojilo, ko pa ne najdete nobenega skupnega več, vaju mora začeti skrbeti. Morda imata željo biti z nekom, ki vaju bo podpiral in spremljal na poti pri doseganju zastavljenega in z vama delil interese. 

Pomislite, česa si želite. Samo vi, ne partner ali kdo drug. Potem preverite, ali se vaše želje vsaj deloma ujemajo s partnerjevimi. Koliko povezav najdete?

Komunikacije skoraj ni 

Še vedno se pogovarjata, vendar o vsakdanjih stvareh, o katerih se pač morata. Dogovorita se, kdo bo naredil kakšno opravilo, občasno izustita tisti "kako je bilo v službi?" in tega ne mislita resno. 

Pravih, globokih pogovorov pa skoraj da nimata več. Se sploh spomnite, kdaj sta se iskreno in dolgo pogovarjala? Si prisluhnila, svetovala, se spodbudaja? Komunikacija je ključ vsakega odnosa, in če pri vama peša, je nekaj hudo narobe. 

Neprestano tekmujeta

Zdrava mera tekmovalnosti je vedno dobrodošla, posebno če z njo utrjujeta odnos. Težava nastane, ko je zveza ena samo tekmovanje in se na koncu merita tudi v tem, kdo je bolje pospravil, skuhal, dosegel boljše rezultate v službi ... To bo med vama naredilo velik razdor, saj bo na plan privrelo ljubosumje in občutek več vrednosti. 

Tekmujta, dokler oba napredujeta in zaradi tega postajata boljša tudi v odnosu. 

Nista pogosto intimna

Ali svojega partnerja sploh še vidite kot privlačnega posameznika, v katerega ste se zaljubili? Se želite z njim povezati, dobiti njegovo pozornost, biti nežni in intimni z njim? 

Če je odgovor ne in ste ravnokar ugotovili, da so vajini spolni odnosi precej redki, tudi crkljata se ne in zvečer zaspita vsak na svoji strani postelje, morata hitro ukrepati, saj vajina zveza drvi v prepad.