"Pri 16 letih sem odkrila aplikacijo za zmenke in doživela ..."

"Pri 16 letih sem odkrila aplikacijo za zmenke in doživela ..." (foto: Profimedia) Profimedia
26. 3. 2021

So spletne aplikacije ključni element moderne ljubezenske zgodbe ali poguba za ljubezen?

"Ne boste verjeli, ampak je resnično: ljubezen svojega življenja lahko spoznaš v spletni aplikaciji. To vem, ker se mi je zgodilo približno 4 leta nazaj. 

Po toksičnem dvoletnem razmerju sem bila čisto izgubljena, zmedena in predvsem prizadeta. V želji, da bi se moje zlomljeno srce čim prej zacelilo, sem začela iskati nekoga, ki bo to storil namesto mene.

Takrat sem imela rosnih 16 let - premalo, da bi kjerkoli iskala ljubezen, nikakor pa na aplikacijah. 

Vedela sem, da za večino aplikacij sploh ne dosegam prave starosti, vendar sem v želji, da morda najdem kakšno primerno, vseeno pobrskala po spletu. In sem jo našla. Zajemala je starost od 15 do 18 let, zato se je zdela popolna in dovolj varna, da jo raziščem. Tedne in tedne sem bila prilepljena na aplikacijo, saj so se kmalu pojavili komplimenti, všečki in na tone ujemanj s fanti. 

Na tej točki sem bila zelo odvisna od vse pozornosti, ki sem jo prejemala in zato absolutno premlada, da bi se sploh registrirala v aplikacijo za zmenke. Kljub vsemu vznemirjenju pa še vedno nisem bila srečna. Noben "živjo lepotička" ali "super izgledaš" ni zapolnil praznine v meni, ki je ostala po prejšnjem razmerju. 

Po nekaj dnevnem premisleku in boju s samo seboj sem končno sprejela edino pravo in odraslo odločitev - izbrisala sem aplikacijo. 

Ko sem še zadnjič podrsala po sporočilih, je eno pritegnilo mojo pozornost. Odprla sem ga in odpisala. 

Od tega trenutka je minilo 3 leta in 9 mesecev ter 3 leta in 8 mesecev, odkar sva z zdajšnjim fantom začela hoditi na zmenke. 

Po enem mesecu video pogovorov (sem le pametna punca, ki se ne želi srečati z nekom, ne da bi vedela, ali je zares to, kar pravi, da je) sva se odpravila na prvi zmenek, na katerem sem se popolnoma zaljubila vanj. 

Od takrat naprej sva postala par. 

Sprva me je bilo zelo sram priznati, da sva se spoznala na spletu. Izgledalo je, kot da sva bila precej obupana in sva pač pograbila naključno priložnost. Danes pa sem na najino zgodbo izjemno ponosna (kar je logično, drugače o njej ne bi pisala). 

Nenazadnje ni lahko najti skupnih interesov z nekom, ki ga poznaš po nekaj slikah in načinu pisanja, a nama je uspelo in na to sem zelo ponosna. Če se vrnem nazaj, se nihče od naju v aplikacijo ni prijavil z namenom, da najde ljubezen. Pritegnil naju je način, na katerega sva govorila, ideje in najini pogovori. Zato sva odprla srce in misli za nekaj več po kar sva prišla. 

Skoraj 4 leta kasneje ne bi morala biti bolj hvaležna za osebo, ki mi jo je pripeljala aplikacija za zmenke. Četudi se to sliši nekoliko osladno. Najino razmerje je precej več od "kako si lepotička", kot nekateri mislijo in to je vse, kar zares šteje."

Po predlogi Taylor English