TAKO boste iz svojega življenja odgnali NARCISA

TAKO boste iz svojega življenja odgnali NARCISA (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2022

Poslovite se od toksičnih odnosov z narcisi!

Razmerje z narcisom je lahko izjemno škodljivo za vaše psihično, pa tudi fizično zdravje.

Včasih je narcise težko prepoznati, a če si v razmerju pomagate s temi dejanji, bo narcisa to vrglo iz tira in velika verjetnost je, da se bo iz odnosa umaknil kar sam.

Soočite ga z lažmi

Narcisi pogosto čutijo, da jim je laganje opravičeno, saj z njimi zadovoljujejo lastne sebične potrebe. Če jim jasno poveste, da razumete, kaj počnejo, jih bo to zelo iztirilo.

Uprite se manipulaciji

Ena izmed glavnih potreb narcisov je potreba po nadzoru svojih bližnjih. Narcisi bodo naredili vse, da vas manipulirajo, nadzorujejo in dosežejo svoje. Ključno je, da manipulacijo prepoznate in se ji uprete.

Bodite samostojni

Narcisi bodo najlažje nadzorovali ljudi, ki so od njih odvisni. Prevzemite nadzor nad svojim življenjem; imejte svoj dohodek, negujte svoje družabno življenje in redno skrbite zase. 

Ne odzivajte se na provokacije

Čeprav morda delujejo samozavestno, so narcisi v resnici precej negotovi in potrebujejo veliko pozornost. Da bi jo dobili, bodo včasih uporabljali tudi ekstremne pristope in vas bodo provocirali. S tem, ko jim namenite pozornost, "nagradite" njihovo vedenje. Bolje je, da provokacije ignorirate.

Umaknite se od njihovih težav

Sploh v razmerju je lepo, da sta si partnerja v oporo, a ne pozabite, da je vsaka oseba sama odgovorna za svoje težave in občutke. Ne prevzemajte odgovornosti za težave partnerja in ne bodite rešitelj. Partnerja raje spodbudite, da sam prevzame odgovornost zase.