Te 3 vrste problemov skoraj zagotovo vodijo v propad zveze

Te 3 vrste problemov skoraj zagotovo vodijo v propad zveze (foto: profimedia) profimedia
15. 2. 2020

Morda se je kakšna vaša zveza že končala zaradi katere od teh težav, ali pa to izkušate v tem trenutku. Če ne, pa boste vedeli, o čem se morata s partnerjem strinjati, če želita postaviti trdne temelje.

V vsakem razmerju se dogajajo prepiri in vsi niso usodni. Nekateri bodo še bolj utrdili vajin odnos in vaju popeljali višje, drugi pa lahko pomenijo konec. Prepričajta se, da imata enako ali vsaj podobno mnenje o naslednjih treh stvareh. 

Nespoštovanje partnerja

To se ne zgodi čez noč, ampak počasi raste ob navidez nedolžnih primerih. Lahko se začne kot “nisi pomil posode”. In se nadaljuje v opazko, da partner premalo postori po hiši in vam nič ne pomaga. Na koncu prileti nalepka “len in sebičen”. Ta boli najbolj in skoraj nikoli ni resnična. 

Kljub temu pa naredi veliko škode. Pomislite: bi se res spustili v razmerje z lenim ali sebičnim človekom? Verjetno ne. Partner se na vaše “nalepke” lahko brani tako, da tudi vas označi kot nekaj, kar niste in potem je nespoštovanje obojestransko. Težko bosta popravila škodo, ki nastane zaradi tega. 

Življenjski slog

Predstavljajte si, da eden od partnerjev obožuje zabave in izkoristi vsako priložnost za druženje, medtem ko drugi raje ostane doma in ima miren večer. Nasprotja se privlačijo in lahko uspe tudi takšnima partnerjema, vendar morata sprejeti kompromise. 

Kadar partnerja živita drugačne življenjske sloge, se hitro lahko zgodi, da eden od njiju začuti, da ne more izpolnjevati potreb sorodne duše. Razmislek se po dolgem razpredanju običajno zaključi z “bolje ti bo brez mene” in konča se še ena ljubezenska zgodba. 

Otroci

Ali bosta povečala družino z naraščajem ali ne, je velika odločitev in nikakor nekaj, o čemer bi sklepala kompromise. Ti se bodo razvili v velike zamere, ko enemu od partnerjev ne bo prav, kar sta se odločila. 

Biti starš je velika odgovornost in popolnoma obrne življenje na glavo, zato ne morete nikogar prisiliti, da se za to odloči. In obratno - nekomu, ki si želi otrok, ne boste morali dati vsega tega, kar bi prinesel dojenček. Takoj, ko vajino razmerje postane resno, se pogovorita o tej temi (tudi če se bo realizirala šele v daljni prihodnosti).