Te navade obdržite tudi v razmerju

Te navade obdržite tudi v razmerju (foto: profimedia) profimedia
18. 2. 2018

Ko pričnemo z razmerjem, se marsikaj spremeni. Med drugim tudi določene navade, ki jih skušamo odpraviti, da bi se prikazali v najlepši luči. Naslednjim stvarem pa se nikdar ne odpovejte, saj bi morale biti prisotne v vsaki zvezi.

Ne dramatizirate zaradi malenkosti

Nikoli ne boste našli partnerja, pri katerem vas ne bi motila niti ena stvar in tega se zavedate. Zato ne omenjate čisto vsake malenkosti in s tem prihranite prepire. Tudi obratno je tako, saj zagotovo tudi vi počnete stvari, ki partnerju niso najbolj všeč. Vendar se bosta morala sprejeti takšna, kot sta. Ne bo lahko, a ko vama bo uspelo, bosta okrepila razmerje in se uspešno prebila čez vse ovire, ki vama pridejo na proti.

Govorite iskreno

Tega si vsak želi, zato je logično, da takšne lastnosti ne bi potlačili, kajne? Pa vendar se nekateri bojijo, da bo pretirana odkritost škodovala odnosu ali jih pokazala v slabi luči. Zato čustva in komentarje zadržujejo v sebi, kar ne pomeni nič dobrega. Ko izbruhnejo, nastane velik spor, ki ni tako zlahka rešljiv. Zato se trudite ostati iskreni in k temu spodbujajte tudi drugo polovico. Veliko težav bosta zatrla že v kali in sčasoma bosta oba navajena povedati, kaj vaju teži. Vajina komunikacija bo trdna, kar je za uspešno zvezo pomembno.

Na sporočila ne odgovarjate takoj

Če menite, da je klic ali sporočilo nujno, ga seveda sprejmete, v splošnem pa se telefonu posvetite, ko imate čas, saj ne želite, da vas moti pri delu ali aktivnostih v prostem času. Temu se nikar ne odpovejte, saj imate zdrav odnos do elektronskih naprav, od katerih je v modernem svetu marsikdo odvisen. Partner naj razume, da se boste odzvali pravočasno in da ni nič narobe, če mu ne odpišete že sekundo po prejetem sporočilu.

Jezni končate pogovor ali se umaknete iz situacije

Slej ko prej bosta storila napake in razočarala drug drugega. Če ste v določenem trenutku preveč jezni, da bi umirjeno nadaljevali pogovor, je bolje, da se umaknete in v miru razmislite o vsem skupaj. Ne pozabite povedati, da boste nadaljevali pogovor, ko si zbistrite glavo. To je dobra navada, saj manj pogosto dvignete glas na drugo osebo in preudarno razmislite o težavi. Obtoževanje in zamere ne pripeljejo nikamor, zato je bolje, da ravnate tako.

Ohranite svoje konjičke

Ko ste v zvezi, radi poiščete aktivnosti, ki vaju bodo s partnerjem družile in povezale, vendar se ne odrečete konjičkom, ki jih že imate. Prav tako si vzamete čas za prijatelje in kakšen dan posvetite le njim. Tako bi moral storiti tudi partner. Čeprav sta par, to ne pomeni, da moreta opustiti svoje življenje in se posvečati le drug drugemu. Spakirajte kovčke in se za vikend odpravite na izlet s prijatelji ter ne zavijajte z očmi, ko partner želi čas preživeti s svojo družbo.

Niste povsem odvisni od partnerja

Še ena navada, ki je ne bi smeli opustiti. Kadar ste žalostni ali morate o čem premisliti, si bolj kot partnerjevega objema želite samote. Projektov se lotite brez njegove/njene pomoči, in ko se za nekaj dni odpravi na potovanje brez vas, niste izgubljeni, ampak še vedno dobro porabite čas. Odvisnost od partnerja se bo hitro izkazala za slabo izbiro, saj nihče ne more vedno dati tistega, kar želimo. Ste samostojna oseba in takšna ostanite tudi v zvezi.