Te nenavadne stvari se zgodijo, ko ste v nezdravem razmerju

Te nenavadne stvari se zgodijo, ko ste v nezdravem razmerju (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2021

Ste pri sebi opazili kakšno nenavadno vedenje? Morda se telo tako sooča z nezdravim odnosom, ki ga še niste prekinili. 

Nezdravega odnosa verjetno ne boste opazili že od daleč. Na začetku bo vse rožnato, imela se bosta rada, v vsem se bosta dopolnjevala, morda celo začela načrtovati skupno prihodnost. 

Potem pa se, če je odnos nezdrav, počasi prikradejo toksične situacije, vedenja, besede ... ki sprva niso moteče, čez čas pa vas lahko hudo prizadenejo in naredijo ogromno škode. Četudi se še ne boste zavedali, da ta zveza ni prava za vas, vam bo telo to sporočalo na nekatere nenavadne načine. 

Sprememba videza

Ta se ne zgodi zato, ker si je zaželite, da bi okrepili samozavest ali zgolj zamenjali stil. Partner želi, da se spremenite, zaradi različnih razlogov: da ne bi koga očarali s svojim čudovitim videzom, ali se boji, da bi mu naredili sramoto pred prijatelji, mogoče vas zgolj želi prilagoditi svojim kriterijem ... 

Vse z istim namenom: želi vas imeti vedno pod nadzorom. 

Izrečete bizarne stvari

Iz vaših ust bodo prišle besede, za katere si ne bi nikoli mislili, da jih boste kdaj izrekli. Še več, bili bi jezni, če bi prijatelji kdaj izrekli kaj podobnega. A ne boste si morali pomagati, saj boste hoteli braniti partnerjevo mnenje, opravičevati njegova vedenja in utišati vse, ki menijo, da vam razmerje v resnici škodi. 

Dokler ne boste sami uvideli, da odnos ni najboljši za vas, vam ne bo moral pomagati nihče. 

Krog prijateljev se manjša

Razumljivo je, da na začetku želite več časa preživeti s partnerjem. Ko pa postopoma začnete izgubljati ljudi, s katerimi ste se prej slišali vsak dan in bi jih lahko poklicali tudi ob 3 ponoči, pa se prižge rdeča luč. 

Vse aktivnosti so nenadoma postale "le za pare". Tudi izleti v hribe, vikend na morju, pijače, zabave ... Že dolgo niste odšli nikamor s svojo "ekipo".

Zakaj partner ne želi, da se družite z njimi? Ne zaupa vam, da boste ostali zvesti in je ljubosumen na vse, ki bi vas lahko osrečili. Vedno vam govori, da si zaslužite boljše prijatelje, ki bi razumeli, da imate sedaj manj časa zanje. 

Ne delate več stvari, ki jih imate radi

Prenehali ste s prostovoljstvom, ne hodite v knjižni klub, opustili ste vadbo, ni vam več do posedanja v najljubši kavarni ... Oziroma ne počnete več drugih stvari, ki so vas prej veselile in ste nanje komaj čakali. 

Sedaj je vaša naloga osrečevati partnerja, torej počneta le stvari, ki so pisane na kožo njemu, vi pa se morate s tem sprijazniti. 

Družina in prijatelji vas ne prepoznajo več

Od družine dobivate pasivno agresivne izjave o tem, da ste se popolnoma spremenili, vas premalokrat vidijo ali da ste sposobni veliko več, kot vam partner "dovoli". Najboljši prijatelji vam bodo povedali, da ste popolnoma drugačni kot običajno, in to ne v pozitivnem smislu. Rekli bodo celo, da vas pogrešajo. 

Sprememba se ne zgodi čez noč, kar pomeni, da v nezdravem odnosu vztrajate že kar dolgo in zato ne vidite, kako zelo vam škodi.