"TO je razlog, da sem mu dala DRUGO priložnost" (Iskrene izpovedi prevaranih partnerjev)

"TO je razlog, da sem mu dala DRUGO priložnost" (Iskrene izpovedi prevaranih partnerjev) (foto: profimedia) profimedia
19. 7. 2021

Strto srce je na žalost del ljubezenske izkušnje in nekateri izmed nas pač imamo manj sreče pri uresničevanju tiste prave, romantične ljubezni.

Zveze razpadajo in ljudje živimo naprej, nekaj časa v bolečini, nato postaja vedno lažje. Ampak kaj bi naredili, če bi izvedeli, da vas partner vara? Bi ostali ali odšli?

Tukaj je 6 iskrenih izjav oseb, ki so se odločile partnerju/partnerki dati drugo priložnost (in zakaj).

1.) "Poročena sva bila manj kot eno leto. To je bilo najtežje leto v mojem življenju. S prijatelji si je šel ogledati športni dogodek in se tisto noč ni vrnil. Zjutraj me je poklical in mi povedal, kaj se je zgodilo. Veliko posvetovanja, veliko kreganja in še vedno sva poročena – 20 let in dva otroka kasneje. Zdi se mi, da je to, da mi je takoj povedal in ni poskušal skriti, olajšalo vse skupaj."

2.) "Ko si z nekom deliš najemno pogodbo, razmišljaš drugače. Kljub temu da nimaš dokazov, nekje globoko v sebi veš, kaj se dogaja. Dejansko nisem imel denarja, da bi se razšel z njo, če ima to kaj smisla. Po tem, ko je pogodba potekla, in sva se preselila vsak v svoje stanovanje, sem nama dal še nekaj mesecev, ampak sva nato aprila zaključila. Verjetno je bilo tako najbolje, glede na to, da sta potem oktobra z novim fantom praznovala svojo prvo obletnico."

3.) "Dal sem ji drugo priložnost, ampak sem nekaj let kasneje razmerje končal. Vsa ta negotovost in negativne misli te počasi razjedajo. Nikomur ne privoščim, da gre skozi takšno izkušnjo. No, še vedno sva dobra prijatelja."

4.) "Dala sem mu drugo priložnost, ampak nikoli več ni bilo enako. Zaupanja več ni bilo. Presenetljivo je bilo to, da me je začel obravnavati, kot da bi ga jaz prevarala.

Skrbelo ga je, ko sem šla ven s prijateljicami, mi pošiljal sporočila, ko nisva bila skupaj in se razjezil, ko nisem takoj odgovorila ter me ves čas spraševal o mojih moških prijateljih. Videti je bilo, kot da je po varanju spoznal, da to naredim lahko tudi jaz. Mislim, da je odveč povedati, da sva nekaj let kasneje končala razmerje. Želim si, da bi se to zgodilo že prej."

5.) "Na začetku sva bila nora drug na drugega – tako sem vsaj mislil, dokler me ni prevarala. Odpustil sem ji, ker sem naju iskreno videl skupaj na dolgi rok, pa čeprav mi je glava govorila, naj tega ne storim.

Nekaj mesecev kasneje sva se razšla, ampak sva ostala dobra prijatelja. Nato je postala 'dobra prijateljica' s tipom, s katerim me je prevarala, in ni razumela, zakaj je to težava. Na koncu sem ji dal ultimat (no, dva- ali trikrat), da naj izbere: jaz ali on in izbrala je mene. Še vedno sva dobra prijatelja, ampak se trenutno nahajava na neki čudni točki. Tako njena kot moja družina menita, da se bova na koncu poročila, ampak sam nisem tako prepričan. Vsekakor obožujem preživljati čas z njo, ampak nisem prepričan, ali bi to komurkoli priporočil."

6.) "Odpustila sem mu, ker če mi ne bi povedal, nikakor ne bi mogla izvedeti. Prav tako je bil zelo strt po tem, ko je to naredil. Zdaj so od tega dogodka minila že tri leta. Zaupanje zahteva svoj čas. Odprto komunikacijo in čas. Najino razmerje je zdaj fantastično.

Skupaj sva že skoraj pet let, imava čudovitega psa in če bo šlo vse po načrtih, se bova poročila. Možno je, da si po varanju opomoreš. Seveda to zahteva delo, potrpljenje, komunikacijo in – najpomembneje – močno željo obeh strani, da vama uspe to premagati."

Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si