TO so glavni razlogi, zakaj se poročen moški ne bo ločil zaradi ljubice

TO so glavni razlogi, zakaj se poročen moški ne bo ločil zaradi ljubice (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2023

Ljubezenski trikotniki so zapleteni in skoraj vedno je v njih nekdo čustveno prizadet.

Poročeni moški se redko ločijo od svojih žena zaradi ljubic. Pogostokrat na dolgi rok ljubica potegne krajšo, saj za nekaj drobtinic ljubezni in pozornosti s strani poročenega moškega »žrtvuje« svoj čas in energijo, ki bi ju lahko veliko bolje investirala v odnose, ki dejansko delujejo harmonično in vzajemno.

Pogosti razlogi, zakaj se poročen moški ne bo ločil zaradi ljubice:

Status in zunanja podoba

Poročeni moški se zavedajo visokega položaja, ki ga imajo v družbi kot poročeni ljudje, in tega običajno ne želijo izgubiti. Mnogi so spoštovani člani družbenih institucij in imajo morda tudi ugleden poklicni položaj. To, da bi zaradi ljubice zapustili svojo ženo, je bolj ali manj zadnja stvar, ki jim pride na misel, toda ljubezenska avantura, ki jo imajo poleg svojega zakona, jim pogostokrat popestri življenje, čemur se le stežka uprejo.

Žena nudi družinsko idilo

Ob svojih avanturah imajo poročeni moški pogostokrat doma družinsko idilo, ki navzven izgleda popolno in se sklada z družbenimi pričakovanji. Doma imajo vse kar se za poročene ljudi »spodobi« in prevarane žene velikokrat niti ne vedo za varanje ali pa si pred njim tudi zatiskajo oči.

Želi omogočiti »popolno družino«

Eden izmed razlogov, zakaj poročeni moški ne zapustijo svojih žena zaradi ljubic je tudi ta, da ne želijo, da njihovi otroci odraščajo v ločeni družini. Svojim otrokom želijo omogočiti družino, ki navzven deluje idilično.

Uživa v zabavi, toda ne želi česa resnejšega

Marsikateri poročeni moški se naveliča zakonske rutine in si želi z ljubico zgolj malce popestriti svoje ljubezensko življenje. Toda večina moških ne vara z namenom, da bi zapustili ženo. Želijo se le zabavati in doživeti nekaj drugačnega, potem pa se zopet vrniti domov k ženi in po možnosti še kdaj izkusiti zabavo z ljubico.

Moški, ki vara, se ne bo kar tako spremenil

Če je ves čas delovalo, da je lahko poročen moški hkrati imel ženo in ljubico, zakaj bi to kar naenkrat spreminjal? Od ljubice dobi tisto kar je želel, torej seks brez obveznosti in se potem lahko povsem brez skrbi vrne na stare tire in še naprej lagodno živi dvojno življenje. Nihče ne spreminja delujoče formule. Poročen moški, ki vara, bo še naprej želel uživati v najboljšem iz obeh svetov. Če namreč izvzamemo moralne zadržke, zakaj bi to prekinil?

Preberite tudi: "Želim ponovno poskusiti z bivšim, a imam pomisleke - se bo zgodovina ponovila?" (osebna zgodba)