"Želim ponovno poskusiti z bivšim, a imam pomisleke - se bo zgodovina ponovila?" (osebna zgodba)

"Želim ponovno poskusiti z bivšim, a imam pomisleke - se bo zgodovina ponovila?" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 3. 2023

Ali si vsak zasluži drugo priložnost? 

Radi rečemo, da si vsak zasluži drugo priložnost, posebno kadar smo sami na mestu, ko bi jo radi dobili. Pa naj gre za službo, odnose ali kaj drugega. Pa si zares čisto vsak zasluži še eno priložnost? Kaj bi svetovali v spodnjem primeru? Ali ste tudi sami že imeli takšno izkušnjo? 

Ženska v zapisu je zaskrbljena, da se bo ponovila zgodovina, če da razmerju z bivšim partnerjem še eno priložnost. 

TEŽAVA

Odgovarja klinična psihologinja dr. Angharad Rudkin

"Moje enoletno razmerje se je končalo pred kakšnimi osmimi meseci. Veliko sva se prepirala, on je določen čas imel službo, potem jo je izgubil in ponavljal ta začaran krog, jaz pa sem bila zaposlena s svojim novim poslom. Bila sva v zelo različnih obdobjih svojega življenja. 

Sedaj, ko se spominjam dogodkov, mislim, da je bil on celo malce depresiven, a na koncu sva se oba odločila, da zveza med nama ne deluje. 

Zelo sem ga pogrešala, vendar sem se osredotočila na delo in mu posvetila veliko časa, on pa je odšel v tujino, kjer je delal z nekim prijateljem. Kmalu se vrača nazaj domov in kontaktiral me je, ker želi ponovno poskusiti biti v razmerju z menoj. 

Veliko sem razmišljala o njem zadnje čase in vesela sem bila njegovega sporočila, vendar obstaja velika verjetnost, da se bo zgodovina ponovila. 

Vem, da sem bila takrat, ko sva bila skupaj, zaposlena z delom, ampak ne vem, v katerem obdobju se nahaja on in kaj trenutno počne. Kako naj ponovno vzpostaviva delujočo zvezo?"

ODGOVOR

"Ti si se utapljala v delu, on pa je stagniral. Vendar sta si oba vzela čas, da se izpopolnita kot posameznika, zato je sedaj prišel trenutek, da ponovno poskusita. Vajin razhod je bil sporazumen in ni šlo za prevlado enega ali drugega, ki bi sprejel to odločitev. To je dobro izhodišče za novo priložnost. 

Karkoli se bo zgodilo, boš vsaj v razmerju z odprtimi očmi. Zavedaš se, da obstajajo težave, ki se lahko ponovno pojavijo in tudi, da je tu privlačnost, ki je očitno preživela od prejšnjega razmerja. 

Čeprav je tu potencial za novo delujoče razmerje, si vzemita čas in razrešita vse, kar je ostalo od prej, da tega ne preneseta v svež odnos. 

Do sebe si precej odkrita, sedaj pa morata biti odkrita tudi drug do drugega in si povedati, kaj po vajinem mnenju ni delovalo in kako lahko to popravita. Včasih je zares težko razumeti nekoga, ki ni v istem obdobju kot mi. To si skušajta oprostiti in sedaj uživati v času, ki ga preživita skupaj. 

Preteklost lahko meče senco na vaju, če bosta to dovolila, lahko pa postavi trdne temelje za novo razmerje."

Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧

"V mladosti sem zbolela za motnjami hranjenja in se z njimi borila kar 10 let. Bila sem obsedena s hrano. Vsak dan sem prebirala članke o prehrani, vse je bilo povezano s hrano," nam je povedala osebna trenerka, nutricionistka in študentka dietetike Laura Škvorc.