To so moški, ki niso primerni za poroko

To so moški, ki niso primerni za poroko (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2022

Za harmonično zakonsko zvezo so potrebni zvestoba, iskrenost, predanost, spoštovanje, pripravljenost na kompromise in seveda ljubezen.

Nekateri moški premorejo tovrstne lastnosti, kar pomeni, da se bodo v zakonu veliko bolje znašli kot tisti, ki jih ne. Kateri so tipi moških, ki jih raje zaobidite, če se želite poročiti?  

Nezvest moški

Napačno je prepričanje, da se bo moški, ki je bil v razmerju nezvest, nenadoma spreobrnil in postal zvest. In tudi če se, takemu človeku nikoli ne boste mogli popolnoma zaupati, saj bo od zadaj vedno dvom in bojazen, da se nezvestoba nadaljuje.  

Sebičen moški

V ljubezni in zakonu je tudi prilagajanje in moški, ki so preveč zagledani vase in sami sebi najpomembnejši, večinoma niso pripravljeni videti vaših potreb in jih tudi zadovoljiti, zato niso dobri zakonski partnerji.

Goljufiv moški

Človek, ki nekoga lahko prelisiči za hiter in lahek zaslužek, pa čeprav je od zadaj nek nesporen motiv, ni oseba, ki bi ji lahko zaupali. In tudi če vam tega nikoli ne bi storil, nikoli ne veste, kdaj se lahkko kaj podobnega zgodi tudi v vajinem odnosu.

Pretirano len moški  

Nasprotna skrajnost deloholičarstva je lenoba. Nekateri moški niso pripravljeni narediti ničesar in živijo na račun drugih, kar je rdeč alarm. Četudi je moški trenutno brezposeln, lahko prispeva k vajini zvezi vsaj tako, da prevzame gospodinjska opravila, varstvo otrok in podobno. 

Moški, ki se ne zna spopasti s težavami

Del poročne zaobljube »v dobrem in slabem« ne obstaja brez razloga. V  življenju se pojavijo vzponi in padci in ni vedno vse posuto z rožicami. Človek, ki se zapre in odide takoj, ko se pojavi težava, ne bo ob vas, ko ga najbolj potrebujete. Ne potrebujete moža, na katerega se ne morete zanesti.

Preberite tudi: Stroka odkriva: Mlečni izdelki lahko poslabšajo vaše spolno življenje!