To so najboljša živila za seks - povečajo vzdržljivost med rjuhami

To so najboljša živila za seks - povečajo vzdržljivost med rjuhami (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2023

Zagotovo si želite, da bi vaši posteljni užitki trajali čim dlje, zato je spodaj seznam živil, ki lahko pomagajo pri povečanju vzdržljivosti ali pri vzburjenju. 

Pri vročih užitkih in podaljšanju le-teh, vam lahko zelo pomaga tudi hrana. Nekatera živila vas vzburijo, druga poskrbijo, da strasti ni prehitro konec. Če pripravljate valentinovo večerjo, jih vključite v svoj jedilnik. 

Preden vam razkrijemo živila, pa še dobra novica: večina žensk si ne želi, da bi seks trajal ure in ure, pač pa nekje med 15 in 25 minut. To naj bi bilo tudi dovolj, da sta oba partnerja zadovoljena. 

To so živila, ki lahko povečajo vzdržljivost: 

Lubenica

Je bogat vir L-citrulina - neesencialne aminokisline, ki jo telo pretvori v L-arginin. Ta v telesu spodbudi procese, ki vodijo v povečan pretok krvi v penis in okrepi erekcijo. 

Čili

Večerjo rahlo začinite s čilijem, vendar ne pretiravajte, da vam partner ne pobegne od mize. Čili vsebuje kapsaicin. Zaradi te sestavine je omaka pekoča. Občutili boste pospešeno bitje srca, v telesu se bodo začeli sproščati endorfini - hormoni sreče. Oboje bo poskrbelo za pestro večerno dogajanje. 

Jabolka

Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran, lahko pa tudi poveča vašo spolno vzdržljivost. To se zgodi zaradi antioksidantnega flavonoida, zaradi katerega se poveča oksidativna moč - največja količina kisika, ki ga mišice porabijo. Ugotovili boste, da niste tako utrujeni in lahko zdržite dlje časa. 

Ingver

Pomaga pri boljšem pretoku krvi v vse dele telesa ter srkbi za zdravje ožilja in srca. 

Losos

Je bogat vir omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo proizvesti dušikov oksid, ta pa lahko izboljša erektilno funkcijo pri moških. Tudi pri ženskah je lahko vzburjenje večje. 

Banane

Ogljikovi hidrati vam bodo dali veliko energije, kalij pa bo sprostil mišice in poskrbel, da boste lahko uživali v kateremkoli položaju, ne da bi vas zmotili mišični krči. 

Ovseni kosmiči

Verjetno jih jeste za zajtrk in jih ne povezujete ravno z užitki v postelji, vendar so ovseni kosmiči najbogatejši vir aminokislin od vseh žit. Le-te se uporabljajo za zdravljenje erektilne disfukncije, pri vas pa lahko podaljšajo erekcijo. 

Oreščki 

Pistacije, arašidi in orehi vsebujejo aminokislino L-arginin - ta pomaga pri proizvodnji dušikovega oksida, ki (kot smo že omenili) ohranja erekcijo dlje časa. 

Kvinoja

Med drugim vsebuje veliko beljakovin, a tokrat so pomembnejše vlaknine. Ker jih telo prebavlja dlje časa, vam zagotavljajo veliko energije in ne rabite skrbeti, da bi se prehitro utrudili. 

Avokado

Je bogat vir viraminov B, ki lajšajo stres, zato ne bo težav, ker bi vas pretirano skrbelo, kako se bo odvil večer. Nenasičene maščobe pomagajo izboljšati pretok krvi po telesu, tudi v penis.