TO so znaki, da sta s partnerjem intelektualno kompatibilna

TO so znaki, da sta s partnerjem intelektualno kompatibilna (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2021

V odnosih je pomembno, da imata s partnerjem podobne vrednote, želje za prihodnost ter seveda tudi, da se fizično privlačina. Pomembna pa je tudi intelektualna kompatibilnost: brez te vam lahko hitro postane dolgčas.

Preverite, kateri so znaki, da sta s partnerjem intelektualno kompatibilna!

Imata podobne intelektualne interese

Vsaka oseba ima v razmerju svoje interese in hobije. Prav nič narobe ni, če s partnerjem ne počnete vsega skupaj. Težava lahko nastane, če so vajini interesi popolnoma različni; vi bi brali knjigo, partner bi gledal nadaljevanke. Vi bi radi obiskali muzej, partnerju se to zdi potrata časa.

Če imata drugačne interese to ni nujno vzrok za razhod; se pa čez čas zna zgoditi, da se eden od partnerjev začne dolgočasiti, v kolikor ne najdeta ravnovesja.

Eden od drugega se učita

Ljudje skozi celo življenje rastemo in se učimo novih stvari. Ko ste v obdobju stagniranja, to dolgoročno vodi v nezadovoljstvo. Izjemno pomembno je, da se od partnerja učite in tudi, da se on uči od vas. Če je učenje obojestransko, hitro pride do nezadovoljstva v odnosu, prav tako pa se lahko eden od partnerjev zaradi tega počuti manjvreden.

Podoben odnos imata do izobrazbe

Šola vsekakor ni vse in ni nujno, da morata s partnerjem oba imeti visoko izobrazbo. Je pa dobro, da imata do nje enak odnos; če nekomu od partnerjev veliko pomeni stopnja izobrazba ter nazivi, drugega pa to ne zanima, lahko hitro pride do nesporazumov.

Imata enak interes do aktualnih dogodkov

Če enega od vaju zanimajo tehnološke novosti, politika ter globalno dogajanje nasploh, drugi pa do tega ne kaže interesa, lahko nastane težava. Dobro je, da sta na tem področju dokaj enotna; tako se lahko oba pogovarjata o temah, ki vaju zanimajo.

Zmoreta imeti globoke pogovore

Površinski pogovori so enostavni, lahkotni in zabavni. A ko se z nekom spustimo v razmerje je pomembno, da se s to osebo zmoremo pogovarjati tudi o resnejših tematikah. To so lahko pogovori o pogledih na svet, željah, občutkih ter sanjah za prihodnost. Pomembno je tudi, da znata sprejemati mnenje drug drugega tudi takrat, ko se ne strinjata.