TO so znaki, da ste nevarno obsedeni s svojim razmerjem

TO so znaki, da ste nevarno obsedeni s svojim razmerjem (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2022

Vsi v zaljubljenosti nekoliko več energije vložimo v svoje razmerje. A kdaj se zaljubljenost spremeni v nevarno obsesijo? Preverite, kateri so znaki, da vaše razmerje že presega mejo zdravega.

Zanemarjate svoje obveznosti

Zaradi razmerja trpi vaša služba, šola ali ostale pomembne obveznosti. Tudi, če vas partner kontaktira zadnji trenutek, boste vse spustili iz rok in se prilagodili njegovim željam, ne glede na to, kakšne obveznosti vas v dnevu čakajo. Premestili boste sestanke, preglede pri zdravniku ali v službi celo vzeli dopust, samo zato, da ustrežete željam partnerja.

S tem lahko resno ogrozite svojo kariero in prihodnost, kar v prihodnosti potem obžalujete.

Vedno ste dosegljivi

Tudi, če s partnerjem nimate planov, si vseeno ne delate svojih. Partnerju ste vedno na voljo in tudi, če nista ničesar dogovorjena, se ne posvetite svojim hobijem in aktivnostim, ker želite biti vedno na razpolago.

 S tem zanemarjate sebe, svoje želje in praktično svoje življenje. Ko izgubite stik s sabo se to kaže tudi v poslabšanju razmerja; mnogi strokovnjaki so mnenja, da je za uspešno razmerje ključno, da ima vsaka oseba tudi svoje interese, hobije in čas zase.

Vaši ostali odnosi trpijo 

Toliko časa in energije posvetite svojemu romantičnemu razmerju, da vaši ostali odnosi zaradi tega trpijo. Naenkrat nimate več časa, da bi se sploh videli s prijatelji. Še ko se vidite, večino časa govorite o svojem razmerju in ne zanima vas pogovor o ničemer drugem. Pogosto se v taki situaciji zgodi, da se tudi vaši prijatelji začnejo oddaljevati od vas, saj vidijo, da nimate več želje po druženju. 

Če pri sebi opazite te znake se najprej vprašajte: "Zakaj to počnem? Kaj si želim doseči?" Razmislite, ali ti vzorci veljajo tudi za vaše prejšnje odnose in kaj lahko naredite, da tako početje spremenite. Seveda pa si lahko vedno poiščete strokovno pomoč in tako odkrijete, kako si lahko še bolj pomagate. Z delom na sebi se bo izboljšalo tudi vaše razmerje.