To so znaki, da trenutno ne potrebujete razmerja (in s tem ni nič narobe)

To so znaki, da trenutno ne potrebujete razmerja (in s tem ni nič narobe) (foto: profimedia) profimedia
9. 3. 2019

Se vam zdi, da trenutno vaše življenje teče povsem dobro, četudi niste v razmerju? Morda ga sedaj ne potrebujete in so pritiski družine ter prijateljev po tem, da si najdete partnerja, povsem odveč.

Opazujete prijatelje, ki so že našli druge polovice in vas nenehno opominjajo, da je to nekaj najlepšega, kar se jim je v življenju zgodilo. Vam pa se zdi, da ste trenutno čisto vredu in ne pogrešate razmerja. Ljubezen bo prišla, ko bo čas za to, kajne? Morda trenutno ne potrebujete razmerja, še posebej če se prepoznate v teh znakih.

Ne čutite samote in potrebe po iskanju partnerja

Ko gre za ljubezen, zaupate svojemu šestemu čutu: ta vam bo povedal, ko se bodo zanetile iskrice. Zase ne bi rekli, da ste osamljeni, saj vedno najdete družbo, ko jo potrebujete. Včasih pa se kam namerno odpravite sami, saj znate uživati tudi v lastni družbi. Ni vam nerodno, ko sami sedite ob skodelici kave, lovite sončne žarke in uživate ob najljubši knjigi. Ne čutite potrebe po tem, da bi besno iskali potencialnega partnerja kamorkoli greste. Pustite se presenetiti, kaj vam bo prineslo življenje.

Zelo ste zaposleni

Imate službo, ki od vas zahteva veliko časa in predanosti, v prostem času pa veliko hobijev, potem so tu še družabni večeri s prijatelji … Ne veste natanko, kdaj bi si trenutno vzeli čas še za partnerja, če bi ga imeli. Morda bi bila ljubezen trenutno dober odklop od stresa, čeprav bi nanjo morali gledati drugače. Ljubljena oseba mora biti dodatek k polnemu in srečnemu življenju in ne nekaj, kar potrebujete, da bi lahko bili srečni. Vi se tega zavedate, zato trenutno ne hrepenite po razmerju. Nekoga posebnega boste spoznali ob pravem času, ko boste morda izpolnili trenutne cilje in se lahko posvetili novim.

Čutite pritisk

V vaši družbi ste skoraj edini, ki še ni našel prave ljubezni in ni v razmerju. Zato čutite nekakšno odgovornost, da sledite prijateljem in poiščete nekoga posebnega. Vendar se vam iskanje ljubezni iz napačnih razlogov ne bo obrestovalo na dolgi rok. Biti z nekom, ki vam je približno podoben le zato, da ne bi bili sami, se bo hitro izkazalo za nekaj, kar vam ne odgovarja in verjetno boste odnos slej ko prej prekinili. Bolje bo, da se držite svojega načrta in počakate na pravo osebo. Medtem pa poiščite samske prijatelje, s katerimi boste preživeli lepe trenutke, medtem ko bodo ostali na zmenkih.

Razčistiti morate pri sebi

Ko razmišljate o razmerju, imate občutek, da nanj še niste pripravljeni. Najprej morate razmisliti in analizirati določene dogodke, ki so se vam zgodili in jih pustiti v preteklosti. Šele nato boste lahko razmišljali o prihodnosti.

V ljubezenski odnos želite vstopiti s pravim namenom in brez stvari, ki bi vas lahko ovirale. S tem ni nič narobe, ravno nasprotno. Celo bolje je, da najprej razčistite pri sebi in ponovno zaupate vase. S tem, da ne hitite v razmerje le zato, ker to počnejo ostali, ste naredili nekaj najboljšega zase.

Preverite tudi: