Uvod v tantrični seks za zahodnjake

Uvod v tantrični seks za zahodnjake (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2019

Čas je, da pogledamo na seks kot na nekaj svetega. Gre za ljubljenje, pri katerem si vzamemo čas in se svojemu partnerju posvetimo v celoti, nas namreč združuje z univerzalnimi silami kreacije in v vzhodnjaškemu svetu velja za pot do razsvetljenja. Kako stopiti na to pot? Berite dalje!

S prakticiranjem tantre dosežemo dolgotrajnejši notranji mir, ki ga običajen seks, kjer gre le za zadovoljitev potreb, ponavadi ne prinaša. Vredno se je naučiti veščin, ki jih na vzhodu obvladajo že dolgo časa in s tem izboljšati tako partnerski odnos kot seksualno življenje.

Preberite, kaj svetuje Marc Allen, avtor knjige Tantra zahoda.

Sram in krivda v tantričnem seksu nimata prostora

Vprašajte se, kako se počutite v sedanjem razmerju, ali vas seks zadovoljuje tako na fizičnem kot na duhovnem nivoju. Pogovorite se s partnerjem o tem, kaj vas navdaja z užitkom, kaj pogrešate, kaj vam ne paše. Zaupajte svojim instinktom in čustvom. Tam so zato, da vas opozarjajo na stvari, ki so vredne razmisleka in opominjajo, kdaj je čas, da kaj spremenite.

Tako kot ste navajeni, da si v vsakodnevnem življenju vsak dan znova izbirate in kreirate svojo pot, tako naj bo tudi pri posteljnih aktivnostih. Nič ni narobe, če vas morda mikajo kaki seksualni 'ekstremi', ki se nekaterim morda zdijo čudni – dokler so vsi udeleženi za, in dokler ni nihče prizadet, je vse dovoljeno. Zavrtost še nikdar ni vodila do užitka - v kakršnemkoli smislu!

Seks je izmenjava energije

Ne zgolj dajanje in tudi ne zgolj prejemanje. Moški in ženska v tem enakovredno sodelujeta – vkolikor temu ni tako, je vedno nekdo nezadovoljen. Ko naše telo preveva seksualna energija, jo izkušamo na psihičnem, fizičnem in čustvenem nivoju. Enako je pri meditaciji, masturbaciji in tantričnem seksu. Naše telo je energetski sistem, ki energijo prevaja in dovaja na svojevrstne načine. Naš seksualni center je epicenter energije v telesu, ki hrani in poživlja tudi naš um. Ta energija je v nenehnem gibanju, lahko jo stimuliramo z umom in z dotikom.

V kundalini jogi velja, da se seksualna energija zbira v prvi čakri in nato potuje navzgor po telesu. Enako je pri tantričnem seksu, ki ima očiščevalne in povezovalne lastnosti.

Orgazem - pot v nebesa?

Ko doživimo orgazem, se energija sprosti – zato ga nekateri opisujejo kot 'malo smrt' in ob tem, ko jim prihaja vpijejo 'O, bog!' Bog je v vseh in v vsakomur od nas, in če smo božanska bitja, si lahko privoščimo maksimalno uživanje v naših telesih, mar ne?

Ko se dve telesi združita, se povežeta z univerzalno celoto, postaneta eno. Temu prisustvuje močna energija, ki nas zdravi, poživlja in dela močnejše … Vsaka fizična združitev še ni sveta, ampak če smo pri stvari s srcem, če se aktu odpremo z dušo in telesom, se lahko približamo nebesom.

Pomislite, kako lahko uživate šele, ko ni vse v hitenju na cilj - ko je že sam seks druženje z božanskim, in kjer sploh ni pomembno, kdaj (in če) dosežemo orgazem.

Marc Allen, ki se je v Indiji uril v veščinah tantričnega seksa, začetnikom svetuje naslednje:

  • S partnerjem lezite ali sedite skupaj. Uživajta v tišini in bližini. Brez besed.
  • Vzemita si čas, da si dodobra ogledata svoji telesi, raziščita vsak delček, uživajta v tem raziskovanju. Božajta se in ljubkujta.
  • Žensko telo je tempelj, v katerega moški vstopa samo povabljen. Moški mora biti dovolj zrel, da to spoštuje. Moški je ključ, ki odpira vrata v tempelj. Ženska mora biti dovolj odprta, da lahko ključ sprejme.
  • Moški naj položi roke na ženski spolni organ in tam nekaj časa postane in mu v mislih nameni vso svojo pozornost. Naj misli samo na to, kako si želi v njen tempelj vstopiti in naj občuti hvaležnost za to. Ženska naj globoko diha in se osredotoči na svoj tempelj ter na dejstvo, da s hvaležnostjo sprejema kljub, ki odpira vrata v univerzalno celoto.

  • Oba s partnerjem globoko vdihnita in izdihnita in namenita pozornost temu, kaj čutita in kako drug na drugega vplivata tukaj in zdaj. Poskusita začutiti, da sta eno.
  • Zaprita oči in si predstavljajta, kako energija potuje po vajinih telesih, najdita točke, kjer se združuje – primita se za roke in samo dihajta.
  • Šele, ko bosta oba tako sproščena, da bo to mogoče, nadaljujta s fizičnimi dotikii ob zavedanju, da kar sledi, ne bo le neka športna aktivnost, veselita se dušne združitve, ki bo zdravilna in blagodejna za oba.

VH

Prihodnjič: Uvod v tantrični seks za zahodnjake, 2. del: moški in predčasen izliv

Preberite še:

Foto: Unsplash, Profimedia