Vsa dekleta sveta pri vas doma

25. 5. 2006

V naši svetovni anketi je sodelovalo 40 tisoč moških v 42 državah. To, kar so nam povedali, vam bo pomagalo, da boste postali superheroj v postelji . . ali pa kje drugje.

Ste vedeli, da se Portugalci najpogosteje podajajo v enonoČne avanture? Ali pa, da se Avstralci lahko pohvalijo s seksom na najbolj raznolikih krajih? In Italijani, ti trdijo, da žensko skorajda vsakokrat popeljejo do orgazma. Kaj pa Slovenci? Kulture so tisto, po čemer se razlikujemo, seks pa nam je skupen vsem. Se sprašujete, kakšne skrivnosti poznajo moški iz nam tujih kultur, ki jih mi ne? Berite dalje in izvedeli boste.

S temi presenetljivimi ugotovitvami je postregla Men’s Healthova mednarodna raziskava o seksu. Z našo veliko mrežo 35 mednarodnih izdaj Men’s Healtha smo prišli do 40 tisoč moških iz 42 držav. Če povzamemo, je šlo za eno največjih raziskav o spolnih navadah moških do zdaj. In da bi se prepričali, ali so bili njihovi odgovori iskreni, smo jih dopolnili z intervjuji z ženskami in s strokovnjaki za spolnost iz več kot 12 držav. Pripravite se torej na to, da bomo vaše seksualne potne liste ožigosali z nasveti in s triki, ki vam bodo pomagali do izenačenja na mednarodnem igrišču. Ste pripravljeni? Tu je vaša vozovnica prvega razreda do seksualnega superheroja.

Kjer viteštvo še ni izumrlo

(odstotek moških, ki bi bili pripravljeni odšteti neomejeno vsoto denarja, da bi ustregli ženski)

1. Indonezija 64 %

2. Portugalska 51 %

3. Poljska 42 %

4. Nizozemska 40 %

5. Italija 39 %

9. Slovenija 35 %

Kjer moški pohajajo

(število spolnih partnerjev pri povprečnem moškem)

1. Brazilija: 11, 37

2. ZDA: 8, 77

3. Avstralija: 8, 54

4. VB: 8, 28

5. Grčija: 8, 25

17. Slovenija 6, 8

Kjer moški kupujejo ljubezen

(odstotek moških, ki so že plačali za seks)

1. Koreja 42 %

2. Brazilija 34 %

3. Filipini 32 %

4. Grčija 31 %

5. Rusija 26 %

23. Slovenija 11 %

Hitra statistika

Superspolna moč, ki si jo moški z vsega sveta najbolj želijo, je zmožnost, da bi v trenutku zapeljali vsako žensko (23 odstotkov).

Skrivnost

Z druge strani sobe se trudite ujeti njen pogled. In kaj zdaj? “Igranje igric je le izguba vašega in njenega časa, ” meni Nikki Hayia, urednica sek­sa pri grški izdaji Men’s Healtha. “Ženske si želijo moškega, ki ve, kaj hoče, zlasti še, če smo to, kar hoče, me. ” “Raje uporabite govorico te­le­sa, s katero boste pokazali svojo samozavest, ” svetuje dr. Helen Fisher, profesorica na oddel­ku za antropologijo na Univerzi Rutgers v New Yerseyju, ZDA. Če sedite, imejte odprto držo, z nogami narazen, glavo pokonci, zravnano hrb­tenico in izbočenim prsnim košem. Če stojite, obrnite ramena proti njej, glavo pa proti kole­gu, s katerim se pogovarjate. Opazujte njena dejanja – ko bo nagnila kozarec, ga nagnite tu­di vi. Ko bo zamenjala položaj, ga spremenite tudi vi. Ko boste opazili, da sta se začela pre­mi­­kati v tandemu, je čas, da napravite prvi korak. “Vem, kdaj me privlačiš, zato ne potrebujem kakšnega posebnega nagovora, ” pravi Sara, 28-letna natakarica iz Južnoafriške republike. “Dovolj je, da se mi predstaviš. ”

Druge superspolne moči, ki si jih že­lijo mo­ški, so:

Da bi v postelji zdržali toliko časa, kot si želijo. 21 %

Da bi lahko vsako žensko pripravili do orgazma z doti­kom. 14 %

Da bi imeli multiple orgazme. 14 %

Da bi vsako žensko pripravili do tega, da bi pozabila na bivše ljubimce. 11 %

Hitra statistika

Moški na Portugalskem so imeli več enonočnih avantur kot moški v drugih državah.

Odstotek moških, ki so se spustili v seks za eno noč:

1. Portugalska 81 %

2. Brazilija 76 %

3. Avstralija 65 %

4. Rusija 65 %

5. Španija 63 %

7. Slovenija 62%

Skrivnost

Če ste sobotno noč že preživeli v Lizboni, vas rezultati najbrž niso presenetili. Nočno živ­lje­n­je v portugalski prestolnici in drugod po drža­vi je legendarno. “Na Portugalskem sta vsa­ka ura in vsak kraj primerna za seks, ” pravi psi­holo­ginja Mariagrazia Marini. “Na partnerja za eno noč je najlaže naleteti v barih ali noč­nih klu­bih, ” dodaja. “Največ sreče boste imeli po­leti, ko se ljudje družijo na prostem, ob mor­ju. ” Vse našteto, v kombinaciji z alkoholnimi hlapi, lahko odstrani vaše notranje zavore.

Če ne živite na Portugalskem, pa vseeno lah­­ko storite kar nekaj stvari, s katerimi si boste povečali možnosti za srečanje s čudežno žen-sko za eno noč. Začnite iskati tam, kjer bi jo najmanj pričakovali. “Saj si ne želite biti tretji moški od 25, ki so jo že ogovorili v tistem ve­če­ru, ” svetuje Dubbereleyjeva. “Namesto tega se osredotočite na žensko v ozadju in za­pom­nite si, ženska mora vedeti, da gre za tre­nuten naval strasti, ne pa nekaj načrtovanega! ” pou­darja Pam Spurr, prav tako britanska stro­kov­njakinja za spolnost. To se pokaže v tem, kako jo povabite domov. “Kava pri meni? ” napeljuje h koncu zabave. Namesto tega raje uporabite: “Doma imam ohlajeno steklenico vina - si za to, da pogovor nadaljujeva tam? ” S tem pred­la­gate nadaljevanje zabave. Gre za iskren, raz­bur­ljiv predlog, predstava o moškem, ki ima v hladilniku vino, pa je spodbudna. “Poleg tega obeta podobo nekoga, ki bi utegnil imeti v ko­palnici sveže brisače in na postelji čisto posteljnino. ”

Hitra statistika

Za predigro porabijo največ časa moški v Veliki Britaniji.

Povprečno trajanje predigre (v minutah):

1. Velika Britanija 17, 44

2. Avstralija 17, 20

3. Nemčija 16, 92

4. Mehika 16, 91

5. Češka 16, 43

14. Slovenija 15, 03

Skrivnost

Spoznajte njeno telo. V zgodnjih devetdesetih letih je bila na britanski televiziji zelo priljub­ljena oddaja, v kateri je ženska naključne moš­ke na cesti prosila, naj na diagramu pokažejo klitoris. Šokanto je bilo, da skorajda noben moški ni znal pokazati pravega mesta. Po drugi strani pa je oddaja pripravila celo generacijo os­ramočenih moških do tega, da so se začeli učiti, kako naj se dotikajo žensk. Britanski moški pa se morajo dandanes soočiti s še eno zadevo: 50 odstotkov žensk ima doma seksualno igračko. Na pohodu je nova vrsta odločnih in seksualno sa­mozavest­nih žensk, ki zahtevajo predigro, torej moški nimajo izbire.

Si ne želite blamaže na nacionalni televiziji? Takole se boste spoznali z njenim zemljevidom užitka. Za začetek se lotite zapeljevanja takrat, ko bo nedosegljiva – oba sta v službi, obtičala je prometu, njen oče vam je pravkar pomignil, da mu podajte sol. “Lahko gre za seksi e-spo­ro­čilo, SMS ali le igriv nasmeh, ” pravi Birgit Ehrenberg, avtorica kolumne o seksu v Nemčiji. Ko bosta končno sama, uži­vajte v njej poča­si. “Poskusite ji gladiti lase, medtem ko jo po­ljubljate, globoko dihajte v bližini njenega uše­sa ali pa jo poljubl­jajte po vekah, ” svetuje Caroline Hurry, južnoafriška pisateljica o sek­su. “Za ženske je ključna prava kombinacija drznosti in nežnosti. ”

Počasi ji slecite spodnje hlačke, nato naj se uleže na hrbet, vi pa se njenemu mednožju pri­bližajte pravokotno, leže na trebuhu. Polo­žite dva prsta na vsako stran glavice njenega klito­risa in počasi pomikajte svoj jezik naprej in nazaj, čez glavico in pod njo. Mnogi moški se takoj lotijo gole glavice klitorisa, pri čemer so lahko preveč intenzivni. Če se ji boste prib­li­ža­li s pravega kota in ne neposredno med no­gama, boste učinkovitejši. Počasi povečujte hitrost. Če bo vaše gibanje nespremenjeno, ji boste pustili, da bo z mislimi odtavala. Njenim mož­ganom ne bo treba slediti najrazličnejšim premikom jezika in prstov. Zdaj dodajte prst ali dva proste roke in pritisnite na del kože pod njeno vagino. Ko boste začutili, da je njen orga­zem blizu, premaknite jezik na glavico klitorisa.

Hitra statistika

Korejci seksajo pogosteje kot moški v drugih deželah.

Povprečno število spolnih odnosov na teden:

1. Koreja 4, 5

2. Grčija 4, 2

3. Romunija 4, 08

4. Filipini 3, 95

5. Rusija 3, 87

8. Slovenija 3, 71

Skrivnost

Korejci resda seksajo skorajda dva­krat več od svetovnega povprečja, vendar pa smo pri tem dolžni pojasnilo: 42 odstotkov Korejcev, ki so sodelovali v naši anketi, je priz­nalo, da za seks plačujejo. Za nameček so Korej­ke spolno naj­manj zadovoljena skupina žensk. Torej, če se premaknemo k drugouvrščenim Grkom, si že­lite izvedeti v čem je njihova skriv­nost? Pojdi­te iz hiše. “Grčija je dežela z obilo sonca, z več kot 310 sončnimi dnevi na leto, ” pravi Fedon Alexan­der Lindberg, dr. med. , in avtor knjige The Greek Doctor’s Diet. Sončna svetloba ima pomembno vlogo pri regulaciji izločanja testo­sterona, kar vpliva na spolno življenje Grkov. Tradicionalna grška prehrana, bogata z ome­ga-3 maščobnimi kislinami, je prav tako ključna pri izločanju testosterona.

Predstavljamo vam najboljši ukrep za popes­tritev življenja v spalnici: posvetite se nje­nim čutom. Vzburjenje ima kumulativen uči­nek, zato hkrati igrajte na vsaj tri njene čute. Ko se bosta znašla v bližini ogledala, jo po­teg­nite k sebi in ji omogočite poln pogled na to, kako ji poljubljate vrat in jo božate po telesu. Ali pa zavrtite njen najljubši CD, razpršite njej ljubo dišavo po spalnici in pustite koščke sadja in čokolade na nočni omarici. S tem pa zago­to­vo ne morete zgrešiti: privoščite ji masažo. Nas­lednji korak: fizično povezovanje.

Hitra statistika

Madžari med seksom preizkusijo največ različnih po­ložajev.

Število položajev v seksualnem arzenalu povprečnega moškega:

1. Madžarska 8, 27

2. Argentina 5, 76

3. Španija 4, 63

4. Brazilija 3, 95

5. Grčija 3, 83

13. Slovenija 3, 44

Skrivnost

Komunizem je zadušil spolnost na Madžarskem. Vsaj tako pravi ena od teorij. “Do preho­da v demokracijo, leta 1989, moški niso imeli dostopa do revij, kot sta Playboy in Hustler, do necenzurirane Kamasutre ali celo do pornografskih spletnih strani, ” pravi Agnes Beregszászi, ki piše kolumno o seksu na Madžarskem. “Zdaj, ko je vse to na voljo, so madžarski moš­ki naenkrat izpostavljeni številnim novim ide­jam in so skrajno navdušeni nad preiz­kušan­jem novega v postelji, ” dodaja. Ni vam treba obvla­dati kakšne posebne vzhodnjaške telovadbe, da bi popestrili svojo spalnično rutino. Naša raziskava je pokazala, da je najmanj zadovoljiv položaj za ženske – misijonarski – še vedno najpogostejša izbira za 42 odstotkov moških po vsem svetu. Popeljite jo na potovanje okoli sveta s temi novimi položaji:

Madžarska: Lena gospodična

To je idealen položaj za poznonočno medigro. Postavite se za njen hrbet, tako da se podpirate s komolcem, ona naj privzdigne svoje vrhnje koleno in vi prodrite vanjo od zadaj. Ta položaj od nje zahteva precej napora, penetracija pod kotom pa stimulira njeno točko G, medtem ko se vaša roka nežno igra z njenim klitorisom. “Ker boste s prsmi objemali njen hrbet, bosta lahko uskladila dihanje in ritem gibanja ter se tako nežno zlila v eno, ” pravi Beregszászijeva.

Španija: Po pasje

Predlagajte ji, naj se uleže na posteljo in pri­vzdigne zadnjico. Vi pokleknite na kolena in vstopite vanjo od zadaj. Ker je vaše potiskanje usmerjeno rahlo navzgor, koren vašega penisa masira steno njene vagine prav tam, kjer je točka G. Bonus: “Ta položaj podaljšuje njeno vaginalno steno, ” pravi Pedro Otero, španski seksolog, “ ki se posledično zateguje okoli va­šega penisa, tako da ga občuti večjega. ”

Indija: Zlitje

Sedite na posteljo ali na tla z nogami pred se­boj. Nagnite se nazaj za približno 15 stopinj, podpirajoč se z rokami. Ona naj se v enakem položaju usede nasproti vam, tako da lahko vstopite vanjo, medtem ko se nagnjena nazaj opira z rokami. Njena kolena naj bodo skrčena nekje v bližini vaših ramen. “To je eden redkih položajev, pri katerem je združitev spolnih or­ganov vidna za oba partnerja, ” pravi Mahinder Watsa, dr. med. , seksualni terapevt v In­diji. “To pomeni povečano spolno vzburjenje. ”

Brazilija: Amazonka

Lezite na hrbet z nogami, pokrčenimi na prsih. Ona naj počepne na vaš penis tako, da je obr­nje­na proti vam, z nogama ob straneh vašega trebuha in s stegni, počivajočimi na vaših. Zdaj svoje noge ovijte okoli njenega pasu in jo pri­mite za roke tako, da ji boste pomagali ostati v ravnotežju. “To je odličen položaj za ženske, ki nimajo dovolj močnih stegenskih mišic, da bi dolgo zdržale na vrhu, ” pravi Laura Mu¨ller, sve­tovalka za spolnost v Braziliji in avtorica knjige 500 vprašanj o seksu (500 Questions on Sex). “Ženska tako uravnava penetracijo, z eno roko pa lahko draži svoj klitoris. ”

Hitra statistika

Brazilci so največkrat uživali v seksu v troje.

Odstotek moških, ki so imeli spolne odnose z več ženskami naenkrat:

1. Brazilija 19 %

2. Velika Britanija 18 %

3. Avstralija 18 %

4. ZDA 17 %

5. Rusija 15 %

17. Slovenija 12 %

Skrivnost

Brazilci so zelo neposredni pri izražanju svojih želja. Tako preprosto je to. “Moški v Braziliji si bo seks v troje zaželel kot darilo svoje partnerke za rojstni dan ali za obletnico, ” pravi Müllerjeva. “Brazilke so zelo odprtega duha, seks v tro­je pa se jim zdi le še eno izmed seksualnih do­živetij, ki bi ga rade preizkusile. ” Ko smo bralce Men’s Healtha povprašali, katera je njihova naj­­večja seksualna fantazija, jih je skoraj polovica priznala, da je to seks v troje. Če ste med njimi, sledite naslednjim nasvetom in morda bo vaša fantazija kmalu postala resničnost.

1. Izberite trenutek.

“V Braziliji se seks v troje večinoma zgodi naključno, na zabavi ali v noč­nem klubu, ” pravi Müllerjeva. “Če se ženska tako zabava, da se ji zdi, da bi lahko naredila kar­koli, potem morda tudi bo. ” Bodite pozorni na priložnosti, v katerih običajno popustijo vse zavore: počitnice, divje zabave . . “Bolj ko se ženski zdi, da je izstopila iz svojega vsakdanjika, laže ji bo prestopiti običajne meje, ” pravi Müllerjeva.

2. Zberite sestavine.

Več možnosti je, da bodo za stvar mlajše ženske. Raziskovalci z avstral-ske državne univerze so ugotovili, da so ženske, stare od 20 do 24 let, kar 1, 5-krat bolj odprte za izkušnjo z istospolno partnerko kot ženske, stare od 40 do 44 let.

3. Ne hitite.

“Veliko žensk je že fantaziralo o spolnih odnosih z drugimi ženskami ali pa so dejansko eksperimentirale, ” pravi Achsa Vissel, seksualna psihologinja na Nizozemskem. “Po­membno je, da ste potrpežljivi in jim pomagate, da se navadijo na to idejo. ” Če ste že našli partnerko, ki s tem nima težav, naj se ona pri­bliža drugi ženski, saj je več možnosti, da bo na­stopila manj agresivno. Snubite dve prijateljici? Usmerite pogovor k fantazijam. “Pri tem bodite zelo sproščeni, ” pravi psihologinja Duqueova. “Pazljivo ju usmerjajte k ideji, pri čemer ne smete biti preveč neposredni. ”

Hitra statistika

Italijani pravijo, da svoje ženske pogosteje pripeljejo do orgazma kot drugi moški.

Odstotek moških, ki trdijo, da njihove partnerke v vsa­kem spolnem odnosu dosežejo vrhunec:

1. Italija 60 %

2. Madžarska 58 %

3. Filipini 54 %

4. Indonezija 54 %

5. Slovenija: 51 %

Skrivnost

“Italijani so že od nekdaj imeli zagotavljanje užitka za nekakšen test svoje moškosti, ” pravi Laura Rivolta, psihologinja in seksologinja na milanski univerzi. “Naj gre za odlično Armanijevo obleko, čudovito opero ali za neverjetno žensko, naša kultura ceni in spoštuje vse, kar je lepo. ” Kaj se torej lahko naučite od Italijanov, da bi bila vaša dama srečna? Pustite ji, da pre­vzame vajeti v svoje roke. Ko je na vrhu, ji pred­lagajte, naj se s spodnjim delom trebuha nagne naprej, tako da s klitorisom pritiska ob vašo sramno kost. Prepustite ji nadzor nad hitrostjo in intenziteto gibanja. Če potrebuje namig, z rokama vodite njene boke. Večina žen­sk bo tako hitro doživela vrhunec. Ko boste vi na vrsti za vrhnji položaj, preizkusite na­sled­nje: vzdignite prsi k njenim očem in uporabite plit­ke sunke, tako da z glavi­co penisa dražite njene sramne ustnice in kli­toris. Tako boste dražili najobčutljivejši del ženske vagine, prvih nekaj centimetrov, hkrati pa boste stimulirali tudi zunanje dele, ki so pomembni za orgazem.

Hitra statistika

Avstralci so seksali na najštevilnejših krajih.

Odstotek moških, ki so imeli spolne odnose na:

84 % v postelji

57 % v avtomobilu

52 % v kuhinji

41 % v gozdu

36 % na plaži

32 % v bazenu

23 % v pisarni

21 % v avtomobilu (med vožnjo)

20 % na stranišču kluba/restavracije

17 % na pralnem stroju

9 % v dvigalu, na strehi stavbe

7 % v viseči mreži, v telovadnici

6 % v javnem prevoznem sredstvu, v bolnišnici

4 % v letalu

3 % v taksiju, na letališču

Skrivnost

Naj gre za boj s krokodili ali za praznjenje plo­če­vink piva, so Avstralci nagnjeni k avanturizmu. Očitno tudi v spolnosti. Po­leg tega, da so že po naravi drzni, saj velik odstotek Avstralcev izvira iz kriminalcev, ki so jih iz prenatrpanih britanskih zaporov preselili tja v poznem 18. stoletju. “To so moški, ki imajo v možganih zvišane ravni testosterona in dopamina, ” pravi antropologinja Fisherjeva. “Testosteron pove­zuje­mo s seksualnostjo, dopamin pa s tveganjem, iskanjem novosti in energijo.

Ne glede na to, kaj je pravi vzrok, vemo tole: “Seks v javnosti zviša erotično napetost s po­večanjem pretoka krvi in aktivnosti v možganih. Naše čute naredi občutljivejše, ” pravi dr. Janet Hall, seksualna terapevtka v Avstraliji. “S tem, ko se trudimo, da nas drugi ne bi vide­li ali slišali, povečamo vzburjenje. ” Si želite še več razburjenja? “Načrtujte seks v javnosti tako, da se bo ujemal z redkim dogodkom, ” pravi Hallova. “Nadvse razburljivo je, če se spravite k delu na plaži, pod polno luno; ali pa na parkirišču, med luninim mrkom. ” Predstavljamo vam tri kraje, ki jih morate preizkusiti:

Na klopi v parku

Ponoči sedite na klop, odprite zadrgo na hla­čah, ona pa naj vam, obrnjena proti vam, sede v naročje. “Vrnili se boste v najstniška leta, ko niste mogli imeti spolnih odnosov doma in ste morali biti nadvse iznajdljivi, ” pravi Mauricio Soler, terapevt za pare v Španiji. “Tako boste zbudili spomine na strasten seks. ”

Na plaži

Zagrabite enega od tistih prenosnih mini šo­torčkov in se sprehodite čim dlje od množice. Šotor bo preprečil drgnjenje ob pesek, hkrati pa zagotovil dovolj zasebnosti. Če je noč, pos­ku­site seks v vodi. “Občutek, da sem na pros­tem, v mlačni vodi, skorajda brez teže, me resnično vzburja, ” pravi 23-letna Sarah, avstralska štu­dentka.

V letalu

Seks v letalu je postal pravo mitično doživetje. Najprimernejši zanj so čezoceanski leti, ko ve­čina potnikov spi. Diskretno se odpravite pro­sti stranišču, partnerka naj se vam pridruži čez nekaj minut. Že res, da je prostor majhen in neudoben, da boste morali biti zelo hitri in ves čas pozorni na znak, ob katerem se morate vrniti na svoje sedeže, a je občutek, da počnete nekaj prepovedanega deset tisoč metrov nad tlemi nepozaben.

Hitra statistika

Mehičani seksajo najdlje.

Dolžina seksa od predigre do vrhunca (v minutah):

1. Mehika 23, 17

2. Nizozemska 22, 42

3. Španija 22, 35

4. Brazilija 21, 89

5. Francija 21, 71

9. Slovenija 20, 39

Skrivnost

Mehiška kultura je prepletena je s strastjo do žensk, strastjo do hrane, strastjo do življenja, – spolnost pa je naravni podaljšek te kulture. Maratonci pa se ne izoblikujejo čez noč, kot so nas naučili Nizozemci, ki se lahko pohvalijo s skorajda prav toliko trajajočimi spolnimi odno­si kot Mehičani. “Na Nizozemskem spolnost ni zatirana, ” razlaga Visslova. Tu lahko mladi ljudje mirno eksperimentirajo, ni jim treba v naglici seksati ali masturbirati. “Madžarski pregovor pravi: Ne slikaj hudiča na steno, saj se bo zares poja­vil! ” pravi Beregszászijeva. Pre­vod: področje v možganih, ki je odgovorno za sprožanje orgaz­ma, je vpleteno, če ga želite do­živeti ali pa če ga zadržujete. Namesto tega se osredotočite na usklajevanje partnerkinega odziva z vsakim gibom dokler ne najdete njene mehke točke. “Dober seks je kot vožnja v od­daljeno mesto, ” pravi Beregszászijeva. Vaša končna postaja je orgazem. Če se osredotočite na to, kar se do­gaja zdaj lahko razpršite svoj uži­tek po vsem telesu. In še kako ji bo všeč: “Ko fant upočasni gibanje, lahko začutim vsak nje­gov delček, ” pravi Marija, receptorka v Me­hiki. In ko pospeši, me povsem obnori. ”

Laura Ongaro