Zakaj nekateri pari ne praznujejo valentinovega?

Zakaj nekateri pari ne praznujejo valentinovega? (foto: profimedia) profimedia
14. 2. 2022

Valentinovo je namenjeno izkazovanju ljubezni in vsem zaljubljencem, ki si na ta dan še raje povedo, da se imajo radi. Pa ne vsi. Nekateri pari se temu izognejo v velikem loku.

Sta valentinovo že označila v svojem koledarju in pripravljata posebne romantične načrte? Ali ne bosta počela nič posebnega, saj je to za vaju samo še en navaden dan?

Nekateri pari se raje izognejo prazniku zaljubljencev, saj:

Se zavedajo, da v enem dnevu ne morejo izkazati svoje naklonjenosti za nazaj in vnaprej. Razmerje temelji na nenehnem trudu in prizadevanju, da bi bilo še močnejše. En dan ne more popraviti vseh prepirov in napak, če že prej nista stremela k srečni zvezi.

  • Romantičnega vzdušja ne moremo prisiliti. Večerja v soju sveč ne pomeni nič, če med partnerjema ni pravih čustev. Nekateri pari raje skrbijo za odnos in počakajo, da se lepi trenutki zgodijo sami od sebe ob pravem času.

  • Nočejo biti pod pritiskom. Pričakovanja so velika in nihče ne želi razočarati svoje sorodne duše, zato dan pogosto mine v znamenju nervoze in stresa. Veliko bolj sproščena sta bila na tistem pikniku, ki je bil verjetno boljši od valentinovega. Nekateri pari imajo raje spontanost in sproščenost.

  • Ne potrebujejo daril, da bi si izkazali ljubezen. Svojo naklonjenost raje kot s plišastim medvedkom pokažejo tako, da napolnijo hladilnik s partnerjevo najljubšo hrano, prinesejo zajtrk v posteljo in v torbo skrijejo sporočilce, ki polepša dan.

  • Čas in denar raje porabijo za doživetja. Namesto, da bi odšteli bankovce za drago večerjo v fini restavraciji, sedejo v avto in se odpeljejo na kraj, kjer so začeli razmerje. To ima zanje večji pomen kot tisto, kar bi se “spodobilo” početi za valentinovo. In ne potrebujejo čakati na določen dan.

  • Drug drugega raje presenetita na čisto navaden dan. Partner kar tako pred prihodom domov kupi rože in osreči svojo drago, ona priredi filmski maraton z njegovimi najljubšimi filmi ali mu kupi vstopnico za tekmo. Ne ozirata se na dan in uro, ampak živita za dani trenutek.

Ne pozabite …

Prvotni namen valentinovega je bil, povedati dragim osebam, kako radi jih imamo. Naj dneva ne zasenčijo darila, večerje, plišasti medvedki in plastična srca. V ospredje postavite čustva.