Zakaj so lepa dekleta samska?

Zakaj so lepa dekleta samska? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 8. 2017

Zagotovo ste že srečali osebo, za katero bi rekli, da ima vse: je dobra prijateljica, v službi ji gre odlično, bistro rešuje probleme in je nenazadnje čudovita. Zakaj je še samska?

Nekatera dekleta (mogoče se v opisu najdete tudi sami) so kljub uspehu na skoraj vseh življenjskih področjih še vedno samska. Verjetno morajo pogosto odgovarjati na vprašanje »zakaj?«. Teh 5 razlogov mogoče odgovori na tolikokrat zastavljeno vprašanje.

Ni hodila na zmenke samo zato, ker to počnejo tudi drugi

Takšna dekleta ne izgubljajo časa in energije z moškimi, s katerimi se ne vidijo v dolgotrajnem razmerju. Občasni zmenki tu in tam, po možnosti z nekom, ki jih ne privlači, se jim zdijo izguba časa. To pa ne pomeni, da jih ljubezen ne zanima. Nočejo zastaviti svojega ugleda za množico moških le zato, da bi se lahko pohvalile prijateljicam. Namesto tega si raje privoščijo sproščujočo kopel, uro vadbe, večer s prijatelji ali kaj drugega. Ko bo mimo prišel nekdo, ki jih bo zanimal, se bodo potrudile, da jih povabi na zmenek.

Ne zanimajo je »spolni odnosi brez obveznosti«

Spregleda in izogiba se nečednim ponudbam, saj jo zanima resno razmerje. Svojo predanost bo izkazala nekomu, ki mu lahko zaupa in ji bo vračal pozornost v enaki meri. Zato je preskočila marsikatero spogledovanje in zavrnila pijače skrivnostnih oboževalcev z druge strani pulta. Pripravljena je počakati na nekoga, ob komer se bo lahko naslednji dan zbudila brez slabe vesti.

Ne trudi se zapolniti praznine

Mladi odrasli naj bi sledili določenim nepisanim pravilom, ki zapovedujejo, da si morajo najti resno službo, poskrbeti za zdravje, imeti krog dobrih prijateljev in si ustvariti družino. Kaj če tisto čudovito dekle briljira na vseh področjih, razen v ljubezenskem življenju? Bo res čutila praznino? Resnica je, da katerakoli ženska s polnim življenjem ne bo iskala nečesa, kar bi ji manjkalo. Ko se bo zgodilo, se bo in pripravljena je počakati. Medtem pa je zaposlena z življenjem, ki ji odpira veliko novih priložnosti.

Izgleda, kot da ima vse

Kar opazijo tudi moški. Ko srečajo žensko, ki ve, česa si želi in ima urejena vsa področja življenja, se zavedajo, da bi bila lahko odlična partnerka in kasneje žena, morda mati. Je lepa, pametna in ima izjemen karakter, zato so pogovori z njo tako zanimivi. Včasih moške to prestraši, saj se vprašajo, ali so se pripravljeni zresniti in ustaliti. Mnogi se še ne želijo odločiti, zato odkorakajo stran in jim je kasneje žal, da so jo izpustili iz rok.

Natanko ve, kaj si želi

Predstavlja si razmerje in ve, kaj se od nje pričakuje. Zaveda pa se tudi, kakšnega moškega si želi ob sebi, s kom bi si delila življenje in ustvarila družino. Običajno išče samozavestnega in srečnega moškega, ki se (tako kot ona) ne obremenjuje s tem, da mora najti dekle, ker je edini samski prijatelj v družbi. Svojih občutkov, doživetij in sreče ne bo delila s komerkoli.

Preberite tudi: