Zakaj ste v razmerjih vedno znova prizadeti in razočarani?

Zakaj ste v razmerjih vedno znova prizadeti in razočarani? (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2021

Vsako razmerje se konča enako: odidete v solzah in z zlomljenim srcem. Zakaj se začaran krog ne prekine?

Če ste imeli enkrat ali dvakrat zlomljeno srce, potem to še ni vzorec, pridobili ste le nekaj sicer slabih izkušenj, ki so vas naučile lekcij o razmerjih. Kadar pa se vsa razmerja končajo tako, da ste nazadnje vi prizadeti, se poglobite v analizo in ugotovite, kje tiči težava. 

Morda počnete kaj od naslednjega in zato ne morete biti srečni v ljubezni ...

1. Vedno izberete napačen tip partnerja

Vsi imamo svoj tip človeka, s katerim bi odšli na zmenek, zato se ne trudite pojasnjevati, da je pri vas kaj drugače. Mogoče se ne obremenjujete toliko s tem, ali je oseba visoka ali nizka, kaj počne in z drugimi fizičnimi značilnostmi, vendar se vedno zaljubite v nesigurnega človeka, ali takšnega, ki ne more nehati govoriti o preteklih razmerjih, ali rad hiti z načrtovanjem poroke in družine ... 

Tudi vi imate svoj tip, mogoče ga samo še niste odkrili. Vzrok za nesrečo v razmerjih se lahko skriva že tukaj. 

2. Vidite le to, kar hočete videti

To se zgodi predvsem, če se zaljubite hitro, že po nekaj spoznavnih pogovorih in srečanjih. Partnerja vidite kot nepopisan list papirja z nekaj lastnostmi, ki so vam všeč, vi pa boste dopolnili ostalo. A tako ne bo moralo biti dolgo ...

Resnica bo slej ko prej prišla na dan in razkrila resnično naravo vašega partnerja, ki se bo kar naenkrat zdel povsem drugačen, kot ste si predstavljali. To bi lahko opazili že na začetku, če si ne bi naredili svojih predstav, ampak počakali, da vam oseba razkrije več o sebi. 

3. Vaši partnerji niso "na voljo" za razmerje

Ljudje, ki resnično niso na voljo za zmenkovanje in trdno razmerje, so poročeni, v dolgoletni zvezi ali imajo otroke. Tisti, o katerih govorimo tokrat, pa imajo nerazrešene čustvene travme, veliko osebne prtljage, s katero se morajo soočiti, neurejena čustva iz prejšnjih razmerij, pomanjkanje ljubezni do sebe ... 

Nekako vedno naletite na takšnega partnerja in na koncu pristanete v vlogi terapevta in svetovalca, ne pa sorodne duše. 

4. Ne verjamete, da ste vredni ljubezni

Prejmete takšno ljubezen, kot mislite, da si jo zaslužite. 

Če globoko v sebi mislite, da ste preveč "poškodovani", da bi bili v razmerju, ali da si zaslužite slabše razmerje zaradi nečesa, kar ste storili v preteklosti, boste to tudi dobili. Odrinili boste od sebe še tako popolne in dobre partnerje. 

Verjeti morate vase in v to, da si zaslužite nekoga, ki vas bo osrečeval, zaradi kogar se boste vedno znova nasmejali in se ga nikoli naveličali. Vsak je svoje sreče kovač, zato izberite ljudi, h katerim se boste z veseljem vračali. 

5. Bojite se biti ranljivi

Zaljubiti se, je strašljivo. Vedno slišimo le tisti lepši del, ko nam nekdo zmeša glavo in nas popelje v sedma nebesa ... V resnici pa se ni tako preprosto nekomu povsem odpreti, mu pokazati tudi svoje šibke plati, strahove, sanje in cilje. A če niste pripravljeni tvegati vsega tega, ne boste nikoli dobili, kar želite. 

Ne morete pričakovati, da bo nekdo ostal z vami, če boste vedno okrog sebe zgradili zid in ostali varno zadaj. 

Vir: She Said