Ženske, ki imajo te lastnosti, so magnet za psihopate!

8. 1. 2024
Deli
Ženske, ki imajo te lastnosti, so magnet za psihopate! (foto: Profimedia)
Profimedia

Katere lastnosti so najbolj privlačne za psihopate?

Se tudi vam zdi, da ste vedno v razmerju s toksičnimi moškimi? Takšni odnosi so lahko precej naporni, škodljivi in polni drame.

Izkazalo se je, da imajo ženske lahko določene lastnosti, zaradi katerih so bolj privlačna "tarča" za psihopate. Gre za povsem običajne lastnosti, ki same po sebi niso škodljive (številne so celo zaželene), vendar je na njih očitno nekaj, kar je všeč psihopatom. 

Visoka empatija

Psihopati, sociopati in narcisi imajo zelo nizko stopnjo empatije. Nasprotno pa so njihove žrtve pogosto veliki empati ali čustveno občutljivi ljudje. Empatične ženske so všeč psihopatom predvsem zato, ker take ženske pogosto (pre)dolgo vztrajajo v odnosu in tolerirajo več toksičnega vedenja.

"Psihopate sem vprašala, kako si izberejo tarče, in rekli so, da bodo povedali žalostno zgodbo o zlorabi v zgodnjem otroštvu, da bi videli reakcijo ženske. Iščejo žensko, ki je zelo sočutna in si bo želela rešiti njegove težave," je pojasnila Sandra L. Brown, avtorica knjige Ženske, ki ljubijo psihopate.

Ne spreglejte:

Skrb za druge

Psihopati iščejo ženske, ki rade skrbijo za druge. Morda bodo poiskali osebo, ki je že v otroštvu skrbela za starše ali ki rada rešuje živali, morda prostovoljno pomaga sirotam.

Take ženske so zanesljive in pripravljene prevzeti odgovornost, obenem pa se trudijo ugajati drugim. Vse to so lastnosti, ki jih psihopati iščejo na svoji partnerici, saj lahko vedno obkrivijo njo za svoje toksično vedenje.

Ekstrovertiranost

Morda menite, da so v razmerju s psihopatom tihe ženske, ki so zaprte vase in se ne znajo postaviti zase, a pogosto je ravno nasprotno. Psihopate pogosto privlačijo družabne, pogumne in ambiciozne ženske, do katerih si "običajni" moški velikokrat sploh ne upajo pristopiti.

Manipuliranje take ženske predstavlja izziv psihopatu, zaradi česar si jo bo še bolj želel.

Starejše ženske

Izkazalo se je, da psihopati za tarčo pogosto izberejo starejše ženske; morda takšne, ki so že ločene ali ki lovijo skrajni čas, da bi si ustvarile družine. Take ženske pogosto spregledajo številne rdeče zastavice v odnosu, zato si jih psihopati pogosto izberejo za svoje žrtve.

Nemalokrat se zgodi, da psihopat izbere tudi starejšo, premožnejšo gospo, ki jo nato izkoristi za materialne dobrine.

Dober odnos z očetom

Morda menite, da ženske, ki se zapletajo s toksičnimi moškimi, izhajajo iz nefunkcionalne družine. To je sicer lahko res, a presenetljivo so tudi ženske, ki imajo dober odnos z očetom, lahko magnet za psihopate.

Ženske, ki odraščajo z ljubečim očetom, so bolj zaupljive in težje verjamejo, da obstajajo tudi toksični moški. Zaradi tega bodo tudi lažje verjele in se predale psihopatu.

Psihopati v splošnem izbirajo ženske, ki so ljubeče, skrbne in predane. Za take ženske obstaja največ možnosti, da bodo spregledale vse rdeče zastavice in vztrajale v odnosu takrat, ko bi morale že zdavnaj oditi.

Če se tudi vi znajdete v odnosu s psihopatom, ne pozabite, da si zaslužite boljše. Postavite se na prvo mesto in si omogočite boljše razmerje. Psihopata ne morete spremeniti, lahko pa se umaknete iz odnosa, ki vam škodi.

Vir: yourtango.com

Novo na Metroplay: Zakaj so mladi danes vse manj aktivni? | Športne igre mladih