Znanost potrdila: "prdenje" pred partnerjem lahko okrepi razmerje

Znanost potrdila: "prdenje" pred partnerjem lahko okrepi razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2022

Nič več zadrege! Znanost je potrdila, da je "prdenje" pred partnerjem lahko izjemno koristno za odnos...

Morda vam je znan scenarij: z ljubljeno osebo v udobju doma gledate film, naenkrat pa čutite, da se približujejo vetrovi. Ob tem morda vse moči usmerite v to, da bi jih zadržali, morda pa si izmislite izgovor, da lahko zapustite prostor. Morda se vam celo ponesreči in vam je ob tem blazno nerodno. Če ste nekoliko bolj iznajdljivi, ste mogoče celo obkrivili svojega psa?

Naj vam ne bo nerodno; vetrovi so povsem normalen del človeškega telesa in v tem ni prav nič sramotnega. Strokovnjaki pa odkrivajo, da "prdenje" pred partnerjem lahko celo okrepi odnos in poskrbi, da pari ostanejo dlje skupaj.

Strokovnjakinja za odnose, Cynthia Powell trdi, da so vetrovi po njenih izkušnjah in raziskavah v razmerju dobrodošli. Prepričana je, da imajo pari, ki v zgodnji fazi razmerja "prestanejo" začetno zadrego, večjo možnost, da bi ostali skupaj.

Cynthia se sicer ukvarja s svetovanji za pare, deluje pa predvsem pri premožnih ameriških strankah. V enem izmed intervjujev je povedala: "Ko pari premagajo začetno zadrego prdenja pred partnerjem, se zdi, da se s tem odpre povsem nova stopnja odprtosti, poštenosti in zaupanja."

Če je tudi vam torej nerodno, nikar. Ravno vetrovi lahko pripomorejo k močnejšemu odnosu ter večji stopnji zaupanja, kar je eden ključnih temeljev za uspešno in zdravo razmerje.

Vir: meanwhileinireland.com