Znate partnerju izkazati ljubezen?

Znate partnerju izkazati ljubezen? (foto: profimedia) profimedia
31. 1. 2018

Kaj storite, ko želite sorodni duši sporočiti, da jo ljubite? Uporabite besede, prinesete rože, podarite kompliment? Tu je nekaj idej, kako lahko vsak dan izkažete ljubezen.

1. Na zmenkih in med druženjem pospravite telefon. Podarite vso pozornost in prisluhnite, kadar partner potrebuje pogovor. Vzemite si čas le zanj/o.

2. Spodbujajte ga/jo pri doseganju ciljev in vsakdanjih zadolžitvah. Vi ste prvi, ki mora izkazati podporo ne glede na to, ali gre za veliko odločitev ali le za pomembno predstavitev v službi.

3. Odpravita se na izlet. Le vidva, brez telefonov in elektronskih naprav. Odklopita se in napolnita baterije.

4. Spoprimita se z novimi stvarmi. Zagotovo lahko najdeta hobi, ki bo obema všeč in hkrati nekaj novega. Tako se bosta oba morala spopasti s prvimi koraki. V dvoje je lažje.

5. Naredite opravila, ki jih partner sovraži. Vsak bi bil vesel, če bi kdo namesto njega naredil stvari, ob katerih mu ni prijetno. Ne vedno, včasih pa poprimite za njegove/njene opravke.

6. Končno recite da tisti osladni romantični komediji, ki vam gre na živce. Požrite ponos in pripravite pokovko ter si brez slabe volje oglejte najljubši film izbranke/izbranca.

7. Pripravite njeno/njegovo najljubšo hrano. Če niste vešči v kuhanju, pa izberite preprost prigrizek, ki si ga rad/a privošči. Ljubezen gre skozi želodec, pravijo.

8. Razbremenite ga/jo. Ali lahko ponudite pomoč pri kakšnem opravilu? Kadar ima partner zelo zaseden teden, se potrudite, da ga/jo otresete stresa. Lahko tudi z masažo ali sproščujočo kopeljo.

9. Ne obsojajte drugačnega mnenja. Nemogoče je najti drugo polovico, ki se bo strinjala v čisto vsem. Drugačen pogled je le opomnik, da sta še vedno dve ločeni osebi, ki se moreta uskladiti. Če nimata problemov s sprejemanjem kompromisov in iskanjem rešitev, to ne bo velik problem.

10. Posvetite mu/ji pesem ali majhno sporočilce. Klišejsko in staromodno, a še vedno deluje. Polepšajte dan z nekaj lepimi besedami na samolepilnem listku, ki ga prilepite na službene papirje. Ali skrivaj spremenite zvonjenje telefona na pesem, ki vas spomni nanj/o.

11. Ne jemljite ga/jo kot nekaj samoumevnega. Kadar smo nekaj časa v zvezi, se navadimo na prisotnost druge osebe in kmalu postane samoumevno, kdo pospravlja in kuha ter nam namenja pozornost. Ne bodite takšni in se večkrat zahvalite za vse, kar vam partner nudi.

12. Držita se za roke. Majhna kretnja, ki ljubezni pokaže, da vam je mar in da si želite njene bližine.

13. Preizkusite se v njenem/njegovem hobiju. Pokažite zanimanje za njegovo/njeno početje in dovolite, da vas nauči nekaj osnovnih pravil.

14. Ne pozabite vprašati, kakšen je bil njen/njegov dan. Naj ne bo rutinsko vprašanje, ki mu zares ne posvečate veliko pozornosti, ampak prisluhnite odgovoru in se veselite ali sočustvujte s partnerjem.

15. Pogovarjajte se o ciljih in željah. Tako bosta vedno vedela, ali imata še vedno enake potrebe in kaj postavljata na prva mesta.

Preberite tudi: