Za avanturiste: 10 aktivnosti po Sloveniji, ki jih morate poskusiti + VELIKA NAGRADNA IGRA!

Za avanturiste: 10 aktivnosti po Sloveniji, ki jih morate poskusiti + VELIKA NAGRADNA IGRA! (foto: profimedia) profimedia
8. 6. 2021

Naša dežela nudi na majhnem prostoru ogromno možnosti za tiste željne avantur. Na dosegu roke imamo gore, reke, jezera, malo morja, veliko gozdov in poti ... Ste poskusili že vse s spodnjega seznama?

Kaj bi morali poskusiti v tem letu?

1. Presupati jezero

Bohinjsko, Blejsko, Cerkniško ali katerokoli drugo malo večje jezero vam bo omogočilo videti našo deželo iz druge perspektive. 

Nagradna igra!

Enemu srečnežu bomo v sodelovanju z Bananaway podarili sup izlet za začetnike in občasne suparje, kar pomeni, da ne potrebujete predhodnih izkušenj! 

2-3 urni program je sestavljen iz:

  • kratkega spoznavnega tečaja supanja,
  • sup izleta na prelepi lokaciji,
  • zabavnih sup iger in
  • izzivov na vodi ter
  • nepozabnih utrinkov, ki jih posnamejo z GoPro kamero in vam jih pošljejo po izletu.

Lokacijo in termin izleta izberete sami! 

Za sodelovanje odgovorite na vprašanje: 

Nagradna igra je zaključena! Srečni izžrebanec je Jernej T. iz Lenarta. 

2. Raft na Soči

Ste se že kdaj spustili po reki Soči? Povsem drugače boste "začutili" reko, ko se boste spustili z njenim tokom. Združiti adrenalin z našo smaragdno lepotico je zares dobitna kombinacija.

3. Spust z gorskim kolesom 

... po kateremkoli hribu. Na voljo imate tudi kolesarske parke po Sloveniji kot so: Kranjska Gora, Krvavec, Javornik, Pohorje, Rogla, Vogel, Cerkno ...

Na fotografiji: gorska kolesarka Saša.

4. Prekolesariti del naše dežele

Ni važno kateri del države. In ne - kolesarjenje v službo po Ljubljani ne šteje. Slovenija ponuja ogromno poti, po katerih lahko vrtite pedala in opazujete prelepo naravo. Nekaj idej za ture, ki so primerne za vso družino, najdete TUKAJ

Lahko pa poskusite tudi kolesarjenje z električnimi kolesi po Vipavski dolini.

5. Preizkusiti se v plezanju

Na umetnih ali na naravnih stenah. Majhnih ali velikih. Samo pojdite proti vrhu in pozabite na skrbi in strese ter se osredotočite na vaš naslednji korak. 

6. Spustiti se po jeklenici (zip line)

Ne potrebujete posebnih sposobnosti, da poletite kot ptica. To lahko poskusite v Bovcu, kjer vas čaka en najdaljših spustov po jeklenici v Evropi, ki traja kar med 2,5 do 3,5 ure!

Za vse nore na adrenalin so med dvema dvatisočakoma (Kaninom in Rombonom) postavili enega največjih zipline parkov v srednji Evropi in največjega v Sloveniji, kjer vam poleg adrenalina dih jemlje tudi pogled na Bovec in na mogočne vrhove Julijcev.

Več o zipline spustu nad Bovško dolino najdete tukaj

7. Obiskati adrenalinski ali pustolovski park

Pustolovščina v naravi, ki bo pognala kri po žilah in je odlična možnost za druženje s prijatelji. Namesto kave v mestu pojdite naslednjič v bližnji pustolovski park! Pogledate si lahko seznam adrenalinskih parkov po Sloveniji TUKAJ

8. Osvojiti vsaj en dvatisočak

In ni nujno, da je to Triglav. V Sloveniji imamo skoraj 400 vrhov, ki se povzpnejo nad 2000 metrov in nudijo čudovite razglede. Sicer je le nekje četrtina vrhov dostopnih po markiranih planinskih poteh, kot npr. Mangart, Mala Mojstrovka, Ojstrica, Krn, Stol, Storžič, Krofička, Viševnik ... 

9. Soteskanje ali kanjoning

Ste se že kdaj spustili po kanjonu? Skakanje v tolmune in spuščanje po gladkih naravnih toboganih ter krajši in daljši spusti po slapovih z vrvjo bodo potešili vse adrenalina željne pustolovce. Spustite se lahko po kanjonih v dolini Soče: Fratarica, Sušec, Predelnica, Kozjak, Globoški potok ter v Bohinju: Jerečica, Grmečica. 

10. "Hike and Fly"

Za prave avanturiste, ki želijo uživati v razgledih Slovenije kot ptice, pa naša dežela nudi tudi ogromno izhodišč za "hike and fly" avanture. Na vrh hriba do vzletišča peš, v dolino pa poletite z jadralnim padalom.