4 razlogi, zakaj so psi odlični prijatelji za vadbo

4 razlogi, zakaj so psi odlični prijatelji za vadbo (foto: profimedia) profimedia
4. 6. 2018

Če ste lastnik kosmatinca na štirih nogah, imate veliko možnosti, da še izboljšate svoje treninge in čas hkrati preživite z njim. Preverite, zakaj so psi odlični prijatelji za vadbo.

Z nekaj razlogi vas prepričamo, da bi morali svojega ljubljenčka večkrat vzeti s seboj na trening.
  • Motivacija

Kot odgovoren lastnik psa, morate zanj dobro poskrbeti, kar vključuje tudi zadostno količino gibanja. Kadar bi raje ostali doma, kot se odpravili na trening, se spomnite na svojega ljubljenčka, ki prav vsak dan potrebuje rekreacijo. Odpravite se na sprehod s hitro hojo in verjetno vas bo prepričal vsaj v počasen tek ali metanje žoge na travniku. Prav tako v psu najdete motivacijo, ko že trenirate. Če se na primer odpravite na kolesarjenje in tek, se boste sami prej ustavili, kot če ob vas teče štirinožni prijatelj.

  • Boljše razpoloženje

Že nekaj minut ukvarjanja s psom vas spravi v boljšo voljo. Med treningom pa se sproščajo hormoni sreče. Če združite oboje, lahko pričakujete odlično vzdušje in zabavo. Če bo vadba nekaj, kar bo v vas prebudilo dobre občutke, se boste brez težav vračali k športu in s tem skrbeli za svoje in psičkovo zdravje. Vredno je poskusiti.

  • Ker je povsem preprosto

Če nimate idej, kaj bi lahko počeli s psom na treningu, za začetek hodite. Pojdita na dolge sprehode, prehodita hrib ali se podajta v gore. S tem boste dobili kondicijo za treninge, ki jih izvajate sami, kar bo pozitivno vplivalo na vaš športni nastop. Nekaj idej za aktivnosti s psom pa smo zbrali tu: Ideje za trening s psom.

  • Oba se česa naučita

Ker se bosta še bolj povezala, izkoristite čas tudi za učenje novih trikov. Poiščita fitnes na prostem, ki ni tako obljuden in preizkusita tek po gredah, skoke iz ene strani na drugo, plazenje … Ob tem boste pretegnili tako psa kot sebe, saj boste morali ob improviziranem poligonu ves čas teči, da boste držali ritem z vašim kosmatincem. Ob tem izkoristite priložnost in naredite nekaj vaj tudi sami.

Ko se s psičkom spravita v boljšo formo, pa se preizkusita v tem izzivu: 28-dnevni fitnes izziv: 18. DAN