5 razlogov, zakaj je drsanje na ledu super rekreacija (vpišite se v šolo drsanja za odrasle!)

5 razlogov, zakaj je drsanje na ledu super rekreacija (vpišite se v šolo drsanja za odrasle!) (foto: profimedia) profimedia
3. 12. 2019

Obstaja kje kakšen romantičen, božični film, kjer se glavna junaka na vsaj enem zmenku ne držita za roke in zaljubljeno drsata v krogu? Ne obstaja! A drsanje ni samo romantično druženje, je odličen šport pri katerem dela celo telo, porabljate veliko energije ter pridobivate telesno kondicijo.

Kaj dobrega vam prinese drsanje?

Kuri maščobe in utrjuje noge

V eni uri ne preveč napornega drsanja porabite okoli 2.1000 kilojoulov (500 kalorij), poleg tega je drsanje odličen trening za vaše noge in zadnjo plat.

Precej lahek za naučiti

Če še niste drsali, nikoli ni prepozno, saj se boste po pol ure učenja že premikali sami po drsališču. Seveda pa je do mojstra drsanja in piruet potem še dolga pot.

Odličen za rekreacijo v dvoje ali s celo družino

Na drsanje na ledu povabite ljubljeno osebo, najboljšo prijateljico ali prijatelja, otroka ali mamo ali pa kar celo družino. Imeli se boste odlično, hkrati pa boste še športno aktivni. Lahko pa tudi na drsališču spoznate kakšno zanimivo osebo. (In mimogrede, ob drsališčih imajo vedno dobro kuhano vino in vročo čokolado.)

Najcenejši in najbolj dostopen zimski šport

Drsanje je v primerjavi s smučanjem, deskanjem, tekom na smučeh najcenejši in tudi najbolj dostopen šport, saj se pozimi drsa tudi v vseh večjih slovenskih mestih. Dvorane so že odprte, počasi pa se odpirajo tudi zunanja drsališča.

Drsanje lahko tudi nadgradite

Drsanje je seveda osnova za kar precej športov kot so hokej, hitrostno drsanje, ples na drsalkah (umetnostno drsanje), curling, …

V Ljubljani v Hali Tivoli vsak četrtek in vsako soboto lahko obiskujete šolo drsanja za odrasle. Vpisi v novo sezono potekajo ravno te dni!

L.T.D.

Preberite še: Koliko vsak dan trenirajo mladi plavalci? ali Kateri so blagodejni učinki drsanja?