5 športov, ki vam mimogrede izboljšajo spolno življenje

5 športov, ki vam mimogrede izboljšajo spolno življenje (foto: profimedia) profimedia
29. 11. 2019

Včasih se pač moramo tudi na aktivni strani  pogovarjati o seksu. Seks je vendar odlična aktivnost, ki ne ponuja le užitkov, ampak kuri odvečno energijo. Za odličen seks vaša telesna vzdržljivost, moč, hitrost in samozavest nekaj štejejo, a seveda potrebujemo še ljubečega partnerja ali partnerko, pravi trenutek, kraj in še bi lahko kaj našli.

Za vas smo pogledali, kateri so športi, ki mimogrede dodatno dvignejo libido in samozavest ter iz vseh nas delajo posameznike s super močmi.

Tek v naravi

Sproščujoč tekaški trening (lahko tudi hoja)  v naravi je ena najboljših proti-stresnih športnih aktivnosti. Stres je kot veste eden največjih zaviralcev libida in velikokrat krivec za premalo ali nič seksa. Seveda s tekom izboljšujete svojo vzdržljivost na vseh področjih, tudi v postelji. In pozimi, ko boste počasi in seksi ob kakšni romantični glasbi slačili svoja tekaška oblačila, ki jih kar ne zmanjka in ne zmanjka, ja to zna biti odlično ogrevanje za strastno noč.

Pilates in joga

Pilates in joga sta znana po tem, da delujeta proti stresno in pomirjajoče. Prav tako občutno izboljšata vašo gibljivost. Dobra gibčnost bo vam in vašemu partnerju/ki razburkala domišljijo, saj bosta lahko preizkusila seksualne položaje za katere sploh vedeli niste, da obstajajo.

Odbojka na mivki

Sinonim za odbojko na mivki so plaža, morje, poletje, sonce, na pol gola telesa in prav v takem okolju lahko športna aktivnost kot je odbojka dvigne vaše seksualne apetite. Sonce je prvi tak dejavnik, saj nam prinaša vitamin D, ki dokazano dvigne raven testosterona. Seveda pazite, da s soncem ne pretiravate! Seveda ni nič narobe tudi z nogometom na plaži ali kakšno drugo aktivnostjo.

Za točke, za zmago!

Igranje tekem na rezultat na primer pri nogometu, odbojki, košarki, ragbiju, tenisu, namiznem tenisu, badmintonu, …, bodo v vas zbudile željo po zmagi ter strah pred porazom. Dvig adrenalina bo vzdignil tudi raven vašega testosterona in posledično vašega libida.

Borilni športi

Treniranje borilnih veščin je zabavno in sproščujoče, saj je znano, da so to športne aktivnosti, kjer se najbolj razbremenimo stresa in negativne energije. Ob udarcih v boksarsko vrečo boste zmanjšali raven stresnega hormona in povečali raven endorfina – hormona sreče. Vse to bo pomagalo tudi vašemu libidu in sreči v postelji.

 Preberite še:  Upočasnite staranje svojega telesa. ali Test: Preizkusite vaše znanje o seksu.