Adrenalinske norosti za adrenalinske odvisnike

Adrenalinske norosti za adrenalinske odvisnike (foto: www.cntower.ca) www.cntower.ca
27. 5. 2013

Za avanturiste po duši in adrenalinske odvisnike, ki ste preizkusili že vse adrenalinske parke, sedaj pa potrebujete nov test psihofizičnih sposobnosti.

Za začetek bo 'hoja po robu' kar pravšnja, kajne?

Takšno hojo si lahko privoščite v Torontu na stolpnici CN Tower. Manj pogumni lahko hodijo po robu, bolj pogumne pa vzpodbujajo, da se nagnejo čez rob, občutijo visenje nad lastno smrtjo in pri tem poskušajo zajtrk obdržati v čim bolj čvrstem agregatnem stanju.

Razgled je fantastičen. Ideja odštekana. Morda že naslednje leto vidimo par japonskih turistov, ki visijo iz ljubljanskega nebotičnika.

Hoja nad 2 km prepadom

Na Kitajskem lahko na steni gore Haushan (ki je, mimogrede, znana po najbolj smrtonosnih pohodniških poteh na svetu) pohodniki po ozki brvi tacajo kar okoli njene najbolj nedostopne stene.

Ob steni so namreč speljali ozko, iz treh desk sestavljeno potko, po kateri se sprehajajo prezgodnje smrti željni adrenalinski džankiji. Seveda držeč se za verigo in pripeti na žico.

Bungee skok

Pa ne s Solkanskega mosta. Tega ste verjetno že presneto naveličani. Na srečo lahko zadevo nadgradite v t.i. Vulcano Bungee oz. bungee skok v vulkan.

Kako poteka? Za skok najprej odštejete mastne denarce in se nato, seveda s čelado na glavi, poženete iz helikopterja, ki za vašo zabavo frči nad nič kaj spečim vulkanskim kraterjem.

Še niste naveličani skakanja?

Potem si izberite lokacijo kamor boste splezali (čim višje, tem bolje), se tja povzpnite in nato poženite v globino. Pri tem vam bosta prišla prav predvsem padalo in Wingsuit.

BASE Jumping (kratica BASE pomeni: buildings, aerials, spans and earth) je najbolj ekstremen adrenalinski šport. Privlačnost tega adrenalinskega športa pa je predvsem v tem, da je v mnogih državah zakonsko prepovedan.

Za ljubitelje plavanja

Plavanje s 6 metrskimi in 800 kilogramov težkimi krokodili, ki ne marajo obiskov in se takoj, ko se v vodo potopijo radovedni turisti, podajo v smrtonosni napad.

Plavanje s krokodili je na voljo v Avstraliji, z impresivnimi slikami pa o tem poroča Daily Mail.

Foto: www.cntower.ca

Več o tem si lahko preberete (in pogledate) v prispevkih Najbolj odbite turistične aktivnosti in Adrenalinske norosti za moderne supermane.