Skupina Dunking Devils za skoke z obzidja gradu Snežnik požela že 20 milijonov ogledov (VIDEO)

Skupina Dunking Devils za skoke z obzidja gradu Snežnik požela že 20 milijonov ogledov (VIDEO) (foto: Vita Orehek) Vita Orehek
2. 6. 2021

Leteči vragi so si tokrat izposodili akrobatski manever, ki je zaščitni znak franšize Asasinov nazor in ga prenesli v resnično življenje. Odpravili so se na grad Snežnik in se pognali 17 metrov v zrak, na tleh pa jih je čakal ...

Oboževalci priljubljene serije video iger Asasinov nazor zagotovo poznate t.i. “skok v neznano” (ang. leap of faith), ki je postal že skoraj zaščitni znak ene najuspešnejših modernih video franšiz.

Pri tem akrobatskem manevru igralec z iztegnjenimi rokami skoči z vrtoglave višine in nepoškodovan pristane na mehki podlagi npr. na kupu sena. Kultni manever je navdušil tudi akrobate Dunking Devils, ki so se odločili, da trik iz video igrice poskušajo izvesti še v resničnem življenju. Da bi podvig izvedli kar se da avtentično, so se odpravili na prelep grad Snežnik in pristajalno blazino zamenjali z ogromnim kupom sena.

Vita Orehek

Da bi zagotovili čim bolj mehak pristanek, so fantje priskrbeli kar 4 tone sena, ki so ga nato razrahljali in oblikovali v ogromen 3 metrski kup. Cona pristanka je bila kljub temu zelo ozka, kar je zahtevalo še večjo mero previdnosti. Pri preizkušanju “naravne pristajalne blazine” so se leteči vragi postopoma povzpenjali višje, dokler niso prišli do svojega cilja - vrtoglavih 17 metrov.

Z vrha zibajočega se žerjava se je v stilu Asasinov nazor proti kupu sena pognal Matevž Pogačar in tako “skok v neznano” uspešno izvedel tudi izven video igre.

Preverite v videu: 

Pred objavo celotne epizode na svojem YouTube kanalu so Devilsi z oboževalci že delili nekaj kratkih utrinkov s snemanja, ki so poželi ogromno navdušenja. Posnetke njihovih neverjetnih skokov v kup sena si je na družbenem omrežju TikTok ogledalo že več kot 20 milijonov uporabnikov s celega sveta!