25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

V nedeljo tek na planiško letalnico

10. 5. 2013 Promocijsko sporočilo

Tam bo tudi Robi Kranjec, ki se bo tokrat v boj pognal z dna doskočišča.

Potem, ko je aprila obilica snega v Planici preprečila drugo izvedbo teka Red Bull 400, je prizorišče sedaj pripravljeno na enega najtežjih gorskih šprintov na svetu. Legendarna letalnica bratov Gorišek bo v nedeljo doživela še svoje zadnje tekmovanje, potem pa se bo začela popolna prenova naprave.

Med tekači, ki se bodo pomerili s strmino doskočišča in zaletišča planiške "velikanke" bodo nedvomno gorski specialisti, tekači in drugi vrhunski in rekreativni športniki, med njimi nekaj zvenečih imen. Svoje nastope sta napovedala tudi Robert Kranjec in Peter Kauzer, spet pa bo menda tekla tudi lanska zmagovalka v Planici, članica avstrijske smučarsko tekaške reprezentance Teresa Stadlober.

Med favoriti v moški konkurenci velja omeniti lani najboljšega, nosilca planiškega tekaškega rekorda, Turka Arslana Ahmeta, njemu pa bo verjetno za vrat spet dihal slovenski as na 400 metrov v strm hrib, lani drugi, Matjaž Mikloša.

Za popestritev tekmovanja bo poskrbela posebna dirka gasilskih društev, ki bodo do vrha letalnice tekli v štafetah 8x50 metrov, v skoraj polni gasilski opremi. Najbojša ekipa bo svojemu društvu pritekla denarno nagrado za nakup gasilske opreme.

Ostalo je le še nekaj mest za žensko tekmo posameznic

Na voljo je bilo sicer 300 startnih mest v posameznih kategorijah za moške in ženske, 25 moških in mešanih štafet ter 20 posebnih gasilskih, a so bila do danes oddana že skoraj vsa. Ostalo je le še nekaj mest za žensko tekmo posameznic. Uloviti jih bo mogoče s prijavo v Planici, na dan dogodka, od 9h dalje.

Tekmovanje se bo pričelo ob 12h, s kvalifikacijami posameznikov. V teku od vznožja do vrha doskočišča se bodo tekači borili za nastop na finalu. Ob 13.15 bodo prve do vrha zaletišča tekle štafete, takoj za njimi gasilske štafete, nato pa se bodo s celo progo, za svojo kljukico, lahko spopadli vsi, ki kvalifikacij posameznikov ne bodo opravili uspešno. Vrhunec tekmovanja prihaja ob 14h, ko se bodo v finalnem teku posameznikov najprej pomerile ženske, za njimi ob 14.15 pa še moški.

Lepe denarne nagrade in komplet tekaške opreme

Najboljši med moškimi in ženskami posamezno ter pri moških, mešanih in gasilskih štafetah si bodo razdelili lepe denarne nagrade. Poleg tega bo svojega tekača ali tekačico dneva izbralo tudi podjetje Salomon. Iskali bodo najbolje pripravljenega med tistimi, ki bodo tekmovali na finalnih tekih med posamezniki.

Zdravnica bo ob prihodu v cilj vsakemu vzela vzorec krvi, nato pa postopek ponovila čez 10 minut. Merila bo vsebnost laktata in tisti, ki se mu bo ta vrednost v omenjenem obdobju najbolj zmanjšala, bo prikazal najboljšo sposobnost regeneriranja in s tem najboljšo pripravljenost. Za zmago v tej kategoriji bo Salomon podaril komplet tekaške opreme.

Da bo v nedeljo do nagrade v Planici lahko prišel kdorkoli, tekač, navijač ali le naključni obiskovalec, bodo poskrbeli pri slovenskem zastopniku za male športne kamere GoPro. Nekdo bo namreč domov odšel s popolnoma novo kamero te znamke. Kako do nje, bodo obiskovalci izvedeli na dogodku.

Na koncu pa še o vremenu. Če je bil april še snežen, je začetek maja precej deževen. A nič za to! Napovedi za nedeljo pod Poncami kažejo suho in celo sončno vreme. Držimo pesti, da se uresničijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri