VIDEO: Ti otroci zagotovo ne odraščajo pred televizijo!

VIDEO: Ti otroci zagotovo ne odraščajo pred televizijo! (foto: YouTube) YouTube
19. 8. 2015

Morate videti, kaj vse zmorejo tudi čisto majhni otroci, če odraščajo ob aktivnih starših, in ne pred računalnikom in televizijo. 

Ti majhni otroci - nekateri so stari šele eno leto! - bordajo, skejtajo, delajo premete, stoje na rokah, plezajo po plezalnih stenah in še marsikaj bolj divjega in za marsikaterega toliko starega malčka neverjetnega.

V čem je skrivnost?

"Otroci niso nikoli kaj prida poslušali staršev, so jih pa vedno zvesto posnemali,"

tako ima v podpisu elektronske pošte zapisana Marta, super vzgojiteljica mojega starejšega, 3-letnega sina. In to še kako drži! Pri vedenju, pri odnosu do sebe, do drugih, do hrane in do športa. Če so aktivni starši, bodo v to pritegnili tudi otroka. Če bo namesto gledanja televizije, družina raje zunaj igrala nogomet ali se odpravila na za otroke ustrezen pohod, se bodo otroci tudi kot odrasli zatekali v aktivno preživljanje prostega časa.

18-mesečnik na Rožnik

Moj 18-mesečni malček, ki je shodil šele pred slabimi tremi meseci, je pred nekaj dnevi čisto sam prikorakal do vrha Rožnika, vse tja, prav do vrat cerkvice, in ta zadnji vzpon zadiha še marsikaterega odraslega. Še sama sem bila presenečena, da se ni prej vdal. Nesla bi ga, če bi videla, da ne bo zmogel. Pa je zmogel. Na vrhu smo divje ploskali, se veselili in objemali.

Mislim, da je še najbolj pomagalo to, da je pred njim strumno korakal starejši, 3-letni bratec  (ki je pri dobrem letu brez težav driblal z žogo, saj je na vrtu neprestano brcal z očijem, dedkom in stricem) in mu prepeval Na juriš! :) Ko ni šlo, mu je ponudil roko, in skupaj sta nadaljevala pot. Vse do vrha. No, navzdol sem ga pa nesla, ker je bil tako utrujen. Odličen trening za roke - zame :) 

aktivno na Roznik

Vzor, spodbuda, zabava ob športu in igra na prostem s sovrstniki, to je vse, kar otrok potrebuje, da bo imel tudi sam šport rad. Sklepam po sebi. 

Pripravila: Sanja Macur, spremljaj me na Twitterju

Oglejte si še čudovite dogodivščine dojenčka in buldoga, ki mislita, da sta bratca.

Če imate tudi vi za nas svojo športno zgodbo, nam jo pošljite na naš naslov aktivni.si@adriamedia.si. Z veseljem jo bomo objavili! 

Značke: video