Bi se sprehodili čez Ljubljanico po vrvi? Nathan je užival nad pariško Seno!

Bi se sprehodili čez Ljubljanico po vrvi? Nathan je užival nad pariško Seno! (foto: profimedia) profimedia
22. 9. 2021

Francoski vrvohodec je ta konec tedna v Parizu prečkal Seno, a ne tako kot to počnejo ostali, temveč je razdaljo več kot 600 metrov premagal na višini 70 metrov. Osupljiv podvig si je v živo ogledala navdušena množica, ki se je zbrala na Eifflovem stolpu in bregovih Sene.

27-letni Nathan Paulin je vrv pritrdil na eni strani reke na Eifflov stolp in na drugem bregu na narodno gledališče Chaillot. Po njej se je nato bos sprehodil počasi in previdno, opremljen z varnostnim pasom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Večkrat se je tudi ustavil in počival, sede ali celo leže na vrvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nathan Paulin (@nathan_paulin)

"Ni lahko hoditi 600 metrov, se koncentrirati na vse, kar se dogaja naokoli, pod pritiskom (...), a vendarle je bilo čudovito," je po osupljivi sobotni predstavi povedal mladi akrobat. Težko je tudi pridobil vsa potrebna dovoljenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nathan Paulin (@nathan_paulin)

Paulin se sicer že lahko pohvali z več svetovnimi rekordi, s tokratnim podvigom pa je obeležil t. i. dan dediščine, ko v Franciji vsako leto za obiskovalce odprejo zgodovinske zgradbe in spomenike, ki so običajno za širšo javnost zaprti.

Vir: Sta