Bo Goran Dragić še kdaj zaigral za Slovenijo? To je povedal po tekmi s Švedsko

Bo Goran Dragić še kdaj zaigral za Slovenijo? To je povedal po tekmi s Švedsko (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2022

Kakšne načrte ima Goran Dragić za Slovenijo? Ga bomo imeli priložnost še kdaj videti skupaj z Luko Dončićem?

Medtem ko Luka Dončić ni okleval z odločitvijo, ali bi nastopil za slovensko reprezenstanco, Goran Dragić ostaja bolj skrivnosten in predvsem previden. Do sedaj smo lahko spremljali dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo s Hrvaško in Švedsko ter se obakrat veselili in slavili z našimi košarkarji. 

Goran Dragić je na tekmi v Stockholmu postal celo strelski rekorder reprezentance na vseh tekmah, a verjame, da rekord ne bo trajal dolgo: "Po eni strani je košarka ekipni šport in tu štejejo zmage, po drugi pa sem prepričan, da rekord ne bo dolgo obveljal, saj prihaja 'magic' Luka, ki ga bo zlahka presegel."

Uspehov pa ne bi bilo brez fantastičnih navijačev, pravijo fantje, in to smo tudi potrdili na tekmi s Hrvaško. "V prve pol ure smo prodali že približno 50 dresov. Veliko je zanimanja za Dragića, saj se navijači očitno zavedajo, da bo imel ta dres kmalu zgodovinsko vrednost," je povedal predstavnik na stojnici Stadionshopa, uradne navijaške trgovine Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Kako pa bo z nastopi Gorana Dragića v prihodnje?

Ko ga je to vprašal švedski novinar, se mu je v odgovor zasmejal: "Ko me je švedski novinar po tekmi vprašal, ali bom naslednje leto nastopil na svetovnem prvenstvu, sem se le nasmejal. Pri 36 letih res ne razmišljam eno leto vnaprej. Želim igrati košarko še dve, tri leta, zato moram paziti na svoje telo." 

Vendar je malce pomiril oboževalce z izjavo, da za avgustovske kvalifikacije sicer ne bo imel časa, a "me mika nastop na evropskem prvenstvu. Po drugi strani pa sem še malo neodločen. Niti sam ne vem, ali bi šel ali ne. Zaenkrat ne bi rad povedal nič definitivnega."

Nismo torej sigurni, ali bomo Dragića še videli ali ne, se je pa v ekipi počutil odlično in izkušenj s soigralci ne bo kar tako pozabil. "V zadnjih štirinajstih dneh, odkar sem znova v reprezentanci, so se vrnili občutki z evropskega prvenstva 2017. Res smo dobra klapa. Fantje so super, imamo se odlično, igramo en za drugega in vsi zelo uživamo. Res je lepo biti del te ekipe," je povedal. 

Vir: STA