Dan v družbi Janje Garnbret: Joga, tek ali skok v blejsko jezero

Dan v družbi Janje Garnbret: Joga, tek ali skok v blejsko jezero (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2019

Najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret, ki je v tej sezoni slavila na vseh tekmah v balvanskem plezanju, se pospešeno pripravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 11. In 21. avgustom gostil japonski Hačiodži.

Plezalka šest dni v tednu posveti treningom, sedmi dan je namenjen počitku. Običajno ji treningi vzamejo štiri ure na dan, včasih tudi dvakrat dnevno. A odkar je opravila maturo je njen urnik nekoliko bolj sproščen, vsaj šolske obveznosti ji ne prekrižajo plezalnih planov.

"Včasih sem imela precej natrpan dan: šola, trening, učenje. Sedaj, ko nimam šole, je vse posvečeno treningom. Poleg treninga na steni vadim jogo, obiskujem tudi fitnes in tečem. Cel dan je posvečen dobri fizični pripravljenosti. Trenutno res uživam. Kadar imam pavzo si lahko privoščim dan samo zase, za počitek. Včasih se z Domnom odpeljeva na Bled in skočiva v jezero. Prav fino je," zatrdi Janja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret) on

Njen dan se sicer prične ob osmih, potem se počasi odpravi na trening.

"Ker je fizično precej zahteven si po koncu privoščim počitek, kasneje pa se odpravim na tek. Včasih vadim tudi jogo, kakšen dan pa mi paše samo ležati in počivati," priznava Korošica.

Preverite tudi: Kaj pravite, poje Mikaela Shiffrin lepše kot Tina Maze?