Še zlata medalja za Slovenijo! Ema Klinec - svetovna prvakinja v ženskih smučarskih skokih!

Še zlata medalja za Slovenijo! Ema Klinec - svetovna prvakinja v ženskih smučarskih skokih! (foto: Instagram) Instagram
25. 2. 2021

Obersdorf: Ema Klinec, 22 letna smučarska skakalka iz Poljan nad Škofjo Loko, je obrnila nov list v zgodovini slovenskega športa. Z dvema odličnima skokoma je postala svetovna prvakinja na 90-metrski skakalnici in Sloveniji prinesla prvo medaljo s svetovnih prvenstev za ženske smučarske skoke.

V najboljšem položaju je bila po prvi seriji Marita Kramer, ki je s 109 m postavila nov rekord skakalnice. Avstrijka je komaj obstala na nogah, počasni posnetek je pokazal, da je celo podrsala, česar pa sodniki niso videli.

profimedia

Za točko je prehitela Emo Klinec, ki je pristala pri odličnih 105 m, ob tem pa napravila še telemark. Sara Takanaši je s 104 m tretja, za najboljšo Slovenko pa zaostaja 1,2 točke. Nika Križnar je šesta, Jerneja Brecl osma, Urša Bogataj pa 11.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

No na koncu se je izteklo sanjsko, saj je zmagoviti skočila prav naša Ema, ki je bila po tekmi zelo čustvena in precej brez besed: »Hvala vsem, ki so verjeli vame. Verjela sem vase. Poslušala sem svojega trenerja in uspelo mi je. Vse se je poklopilo, danes se je meni.«