EuroBasket ogrevanje: Trening z Goranom Dragićem

EuroBasket ogrevanje: Trening z Goranom Dragićem (foto: YouTube | VICE Sports PrtScr) YouTube | VICE Sports PrtScr
29. 8. 2013

Začel je pri Iliriji, nadaljeval v Slovanu, odšel v Španijo, se od tam vrnil kot posojeni igralec k Olimpiji in nato odletel v NBA.

Čeprav so mnogi samo zmajevali z glavo, češ, kaj boš ti tam, pojedli te bodo in podobno, je vztrajal in rinil naprej. Tudi takrat, ko so se mu v Phoenixu za eno sezono odrekli in ga 'trejdali' z nekom iz Houstona v skoraj sosednjem Teksasu.

Po letu dni so sklonili glavo, priznali napako, se mu javno opravičili in ga pripeljali nazaj kot naslednika Steva Nasha, ki se je naveličal čakati na svoj prvi prstan zmagovalca lige NBA, ki bi bil tudi prvi za Phoenix.

Ga bo v tem dresu učakal Dragić?

Za zdaj so to sanje, priznava in ponavlja svojo mantro: korak za korakom ...

Trening z Goranom

Goran se je spomladi, po sezoni, vrnil v Ljubljano na krajše počitnice, saj so ga že konec junija čakale reprezentančne priprave za najpomembnejše evropsko prvenstvo slovenske košarke doslej.

Motivacije mu ne manjka, zavzetosti tudi ne. Začne ob desetih, je do dvanajstih v fitnesu, zvečer pa od štirih do šestih dela še z žogo.

Počitka ne pozna niti na dopustu.

"Zjutraj se zbudim, grem na trening, šele potem plaža. Treniram po posebnem programu, ki so mi ga sestavili v Phoenixu," pravi naš košarkaški as.

To bo prvo poletje, ko Goran ne bo treniral v Los Angelesu.

Kako je potekal trening na peščeni plaži Los Angelsa?

Dvakrat na dan, tri tedne zapored je Goran takole treniral na eksotični Hermosa Beach.

Vabimo tudi k branju intervjuja z Goranom Dragićem, ki je bil objavljen v avgustovski številki Playboya.